Liselere yeni ders geldi, not verilmeyecek - Son Dakika
Eğitim

Liselere yeni ders geldi, not verilmeyecek

Liselere yeni ders geldi, not verilmeyecek
15.05.2025 08:00

Millî Eğitim Bakanlığı, 12. sınıf öğrencilerinin akademik başarılarını artırmak ve üniversiteye hazırlık süreçlerini desteklemek amacıyla 2025-2026 eğitim öğretim yılından itibaren 'Hedef Temelli Destek Eğitimi' adlı yeni bir dersi müfredatına ekliyor. Dersin içeriği birçok farklı alandan oluşacak ve bu dersin sonunda öğrencilere not verilmeyecek; amaç tamamen akademik destek sunmak olacak.

Millî Eğitim Bakanlığı, 12. sınıf öğrencilerinin akademik başarılarını artırmak ve üniversiteye hazırlık süreçlerini desteklemek amacıyla 2025-2026 eğitim öğretim yılından itibaren yeni bir dersi müfredata dahil ediyor.

OKUL İDARELERİ TARAFINDAN PLANLANACAK

"Hedef Temelli Destek Eğitimi" adıyla verilecek bu ders, öğrencilerin tercihlerine göre okul idareleri tarafından planlanacak ve haftalık 3 ila 6 saat arasında seçilebilecek. Türkiye gazetesindeki habere göre, ders kapsamında Türk dili ve edebiyatı, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, felsefe, matematik, sosyoloji, psikoloji, mantık, birinci yabancı dil, çağdaş Türk ve dünya tarihi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile Türk kültür ve medeniyet tarihi gibi birçok alan dersi yer alacak.

NOT VERİLMEYECEK

Her bir ders için haftalık en az 1, en fazla 3 saatlik süre ayrılabilecek. İçerikler, ilgili öğretim programları esas alınarak zümre öğretmenleri tarafından hazırlanacak. Bu dersin sonunda öğrencilere herhangi bir not verilmeyecek; amaç tamamen akademik destek sunmak olacak.

Son Dakika Eğitim Liselere yeni ders geldi, not verilmeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Kevser Korkmaz:
    eğitim öğretim bitirdiniz resmen bu nedir ya 62 7 Yanıtla
  • Nuri yıldız:
    Gelişmiş ülkelerde çocuk orta öğretime geçer iken aldığı NOT ile değerlendirilir..Bizde ise not öğrenciye işkence gibi görünüyor.. Ölçmenin olması için sınav yaparsın.. Ayrıca gelişmiş ülkeler liseden mezun olan kişilere dahi iş veriliyor bizde öyle mi? Örnek alır iken toplumsal yapı iş faktörü dikkate alınması gerekir.. Hangi lise öğrencisi ne işine yerleştiriyorsun. Kalite düştükçe işsizlik daha da artacak .. Parkta oturmasını bile bilmeyen kişiler işte çalışabilir mi? 10 0 Yanıtla
  • SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement