Özel Seymenli Bilim Adamları Projelerini Sergiledi - Son Dakika
Eğitim

Özel Seymenli Bilim Adamları Projelerini Sergiledi

Özel Seymenli Bilim Adamları Projelerini Sergiledi

Özel Seymen Eğitim Kurumları'nda Geleneksel Olarak Düzenlenen Rahmi Seymen Bilim Şöleni'nin 8.Si Okul Kapalı Spor Salonunda Yapıldı.

10.05.2011 01:24  Güncelleme: 01:26

Özel seymen eğitim kurumları'nda geleneksel olarak düzenlenen rahmi seymen bilim şöleni'nin 8.si okul kapalı spor salonunda yapıldı.

Öğrencilere bilimsel düşünme yeteneği kazandırmak, bilimsel projeler üreterek eğitimi farklı bir bakış açısıyla eğlenceli bir hale getirmek ve geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek amacı ile yapılan etkinlikte; İlköğretim 1.sınıftan itibaren verilen laboratuar dersleri ve 2. kademe fizik, kimya, biyoloji derslerinde yıl boyu yaptıkları çalışmalar sonucunda hazırladıkları 700 adet proje sergilendi. Her öğrenci kendi deney ve projesini gelen misafirlere anlatmak için adeta birbiriyle yarıştı. Öğrencilerinin sunumlarını dinleyen veli ve öğretmenler ise onların gayret ve istekleriyle gurur duydu.

Fen Bilimleri zümre başkanı Necla Tügen (Kimya), öğretmenler Dilek Gürsoy ( Biyoloji), Sibel Akıncı (Kimya), Ertan Susam (Fizik), Ayşe Şahinbaş(Biyoloji) Mehmet Kayacı (Fizik) tarafından organize edilen etkinlik tam bir karnaval havasında geçti.

Bilim Şenliği'nde matematik etkinlikleri, katılımcıları matematiğin büyülü dünyasına çektı. Etkinliklerde yaşamdaki her şeyin matematikle bağlantısını görmek mümkündü. Tangram Turnuvası, Ayaküstü Yarışmalar ve çeşitli zeka oyunlarından hazırlanan standlar vardı. Kırk adet zeka oyununun sergilendiği şenlikte matematiğin eğlenceli yönüyle karşılaşan ziyaretçiler her bir standa büyük ilgi gösterdiler. Uğraşmaktan zevk aldıkları problemleri çözerek sonuca ulaştıklarında ise başarı belgesi aldılar. Matematik öğretmenleri Bilge Kara, Neslihan Akgün, Banu Yılmaz,Yahya Kös ve Saymın Yamen tarafından düzenlenen yarışma sonunda, Kareleme yarışmasında 11 Fen B sınıfı öğrencisi Ezgi Altın birinci oldu.

Dörtgen kalıp yarışmasında 9B sınıfından Elif Özaydın, Geometrical Approach yarışmasında 10B sınıfından Yiğit Ersöz, Su doku yarışmasında 9B sınıfından Nazlı Kara, piramit yarışmasında 9B sınıfından Berkcan Filiz, eşit iki parça yarışmasında 9B sınıfından Gaye Sütpişiren, Daireler yarışmasında 11 Fen B sınıfından Eda Özbek, Eşkenar üçgen yarışmasında 9B sınıfından Hilal Kurnaz ve sayılar yarışmasında 10A sınıfından Cengizhan Eminoğlu ile Ömer Köse birinci oldu.

Eco-Okullar Projesi'ne üye olan okul öğürencileri tarafından atık malzeme kullanılarak, Resim öğretmeni Nimet Yavuz önderliğinde yapılan hayvan figürleri de büyük ilgi gördü.

Geçtiğimiz yıllarda Uluslararası proje yarışmasında dünya birinciliğini kazanan ve birçok proje ile Türkiye birincilikleri alan Özel Seymen Eğitim Kurumları öğrencileri bu yıl ki etkinlikte, Fen Bilimleri ve matematik alanında hazırladıkları birçok projeyi sergilediler.

Programa Kurucu vekili Hamiyet Satı, Lise müdürü Ercan Demir, İlköğretim Okulu Müdürü Renan Kıran, İlköğretim Okulu Müdür Yardımcıları Aysun Özön ve Ş.Oya Solakoğlu, öğretmenler, veliler ve kurumu tanımak isteyen herkes bu şölende yer aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Eğitim Özel Seymenli Bilim Adamları Projelerini Sergiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement