Vali, Müdür Ve Öğretmenlere Yemin Ettirdi - Son Dakika
Eğitim

Vali, Müdür Ve Öğretmenlere Yemin Ettirdi

Vali, Müdür Ve Öğretmenlere Yemin Ettirdi

Yozgat Valiliği Tarafından Düzenlenen Eğitim Şurası'nda, Eğitimde Yaşanan Sorunlar, Eğitim Seviyesi ve İstenilen Hedeflere Ulaşılması Noktasındaki Çalışmalar Değerlendirildi.

03.12.2010 20:15

Yozgat Valiliği tarafından düzenlenen Eğitim Şurası'nda, eğitimde yaşanan sorunlar, eğitim seviyesi ve istenilen hedeflere ulaşılması noktasındaki çalışmalar değerlendirildi.

Eğitim Şurası'nda Vali Necati Şentürk, eğitimde başarının yakalanması ve seviyesinin istenilen düzeye ulaşması adına okul müdürleri ve öğretmenlere, namus, şeref ve bayrak üzerine yemin ettirdi.

Yimpaş AVM Salonunda düzenlenen toplantıya Yozgat Valisi Necati Şentürk, AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, ilçe milli eğitim müdürleri, daire müdürleri, okul müdürleriyle öğretmenler katıldı. Şuranın açılış konuşmasını yapan Vali Necati Şentürk, Yozgat'ta birinci önceliklerinin eğitim olduğunu belirtirken, ôEğitim tarih boyunca her zaman birinci sırada yer almıştır. Türk milleti tarihte çok büyük devletler ve imparatorluklar kurmuştur. Bu devletler eğitime önem vermiş, ne zaman eğitimde geri kalmışız, devletlerde o zaman gerilemiştir" dedi.

Yozgat'ta ilk ve ortaöğretim kurumlarında 98 bin öğrenci bulunduğunu ifade eden Vali Şentürk, "İlimizde ilköğretimde okullaşma oranımız yüzde 92, orta öğretimde ise bu aran yüzde 80'lerdedir. Hedef ve amacımız ilköğretimde okula gidemeyen yüzde 8'lik kısmı okullaştırmaktır. Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması gerekir. Köydeki bir öğrenci ile şehir merkezindeki öğrencinin fırsatı eşit değildir. Yine maddi imkanı yerinde olan dershaneye giden öğrenci ile fakir, ihtiyaç sahibi bir ailenin çocuğunun eğitimde fırsat eşitliği yoktur. Bu nedenle dershaneye gidemeyen çocuklarımızın da dershaneye gitmesi, fırsat eşitliğini yakalaması gerekir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından salonda bulunan okul müdürlerini sahneye çağıran Vali Şentürk, eğitimde başarıyı yakalamak ve eğitim seviyesinin istenilen düzeye ulaşması adına, okul müdürleri ve öğretmenlere, namus, şeref ve bayrak üzerine yemin ettirdi.

Vali Şentürk'ün yüksek sesle okuduğu yemini eğitimciler tekrarladı. Bayrağa el basarak okunan yeminde şu sözlere yer verildi:

"Bozok diyarında yüce Türk milletinin emrinde, milli eğitim hizmetlerinde, idareci ve öğretmen olarak görev yaptığım sürece Yozgat ili ve ilçelerinde eğitimin seviyesini yükselterek bilim ve teknoloji ile bütünleştirip çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmak ve Yozgat'ın adını eğitimdeki başarısı ile duyurmak için üstün gayret sarf edeceğime, sorumluluklarımı bilerek bugünkü performansımdan daha yüksek performansla çalışacağıma namusum, şerefim ve bayrağım üzerine and içerim."

Kaynak: DHA

Son Dakika Eğitim Vali, Müdür Ve Öğretmenlere Yemin Ettirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement