17. Tüketici Konseyi - Son Dakika
Ekonomi

17. Tüketici Konseyi

17. Tüketici Konseyi

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Çakar."Tüketici haklarına ilişkin yasalar yapılırken, tüketici örgütlerinin görüşleri alınmalı".

30.05.2013 13:27

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar, "Tüketici haklarına ilişkin yasalar yapılırken tüketici örgütlerinin görüşleri alınmalıdır" dedi.

Çakar, 17. Tüketici Konseyi'nde yaptığı konuşmada, bankaların tüketicileri uyguladıkları işlem masrafları ve komisyonlarla vatandaşları mağdur ettiğini öne sürdü.

Tüketici haklarına ilişkin yasalar yapılırken, tüketici örgütlerinin görüşünün de alınması gerektiğini belirten Çakar, "Taslakta büyük çoğunlukla görüşlerimiz dikkate alınmadı" dedi.

Yeni Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Tasarısı Taslağı ile beraber Reklam Kurulu'nun üye sayısının düşürüldüğüne dikkati çeken Çakar, "Ne olacak şimdi? Aldatıcı, yanıltıcı reklamlar tamamen firmaların istediği gibi olacak" ifadesini kullandı.

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz da özellikle bankalar tarafından tüketicilerin yoğun bir şekilde mağdur edildiğini savundu.

Ücretsiz kredi kartı konusuna da değinen Yılmaz, bu kapsamda vatandaşlara sunulacak kartların özellikleri hususunda bir takım belirsizlikler olduğunu söyledi.

Tüketici Örgütleri Federasyonu (TÖF) Genel Başkanı Fuat Engin de tüketici şikayetlerinin özellikle son yıllarda büyük artış gösterdiğine dikkati çekti.

Engin, tüketici heyetlerinin piyasa denetimi içinde olması gerektiğini belirterek, "Bunu sağlarsak ülkemizde en çok sorun olan uygulamadan kaynaklanan sorunların önüne geçeceğiz" değerlendirmesinde bulundu. - Ankara

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement