18 Yaşından Küçüğe Pirinç Satışı Yasak - Son Dakika
Ekonomi

18 Yaşından Küçüğe Pirinç Satışı Yasak

18 Yaşından Küçüğe Pirinç Satışı Yasak

Denizli'de Toprak Mahsulleri Ofisi, Son İki Aydır Pirinç Fiyatlarındaki Ani Yükselişi Frenlemek İçin Kilosunu 1.80 YTL'den Sattığı Pirinçte, 18 Yaşından Küçüklere Satış Yasağı Getirdi.

17.07.2008 02:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli’de Toprak Mahsulleri Ofisi, son iki aydır pirinç fiyatlarındaki ani yükselişi frenlemek için kilosunu 1.80 YTL’den sattığı pirinçte, 18 yaşından küçüklere satış yasağı getirdi.

20 gün sınırı

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin Sümer Mahallesi’nde bulunan satış deposunda her gün 200 kişiye 5’er kilogram pirinç satışı yapılıyor. Yüzlerce kişi iki aydan bu yana 5 kilo ucuz pirinç alabilmek için sabah ezanıyla sıraya giriyor. Saat 08.30’da depo açıldığında bekleyen kişilere sıra numarası veriliyor ve sırası geldiğinde 9 YTL karşılığı 5 kilogram Çorum Osmancık pirinci veriliyor. Ayrıca pirinç alan kişiye 20 gün içinde yeniden pirinç satışı yapılmıyor.

Bazı uyanıkların her gün kuyruğa girerek pirinç alıp daha yüksek fiyatla sattıkları, bazı kişilerin kuyruğa çocuklarını da soktukları duyumunu alan TMO yetkilileri, buna önlem için 18 yaşından küçüklere pirinç satışını yasakladı. Satışın yapıldığı deponun girişine de uyarı levhası asılarak 18 yaşından küçüklere pirinç satışı yapılmayacağı duyuruldu.

TMO Denizli Müdürü Ömer Kozan, Bazı kimseler suiistimal ediyorlar. Biz asıl ihtiyaç sahiplerine ulaşmak istiyoruz. 18 yaşından küçüklere bu yüzden pirinç satışını durdurduk" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi 18 Yaşından Küçüğe Pirinç Satışı Yasak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement