3. Havaalimanının Yeri Belli Oldu - Son Dakika
Ekonomi

3. Havaalimanının Yeri Belli Oldu

3. Havaalimanının Yeri Belli Oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da yapılacak olan 3. havalimanının yerini açıkladı.

30.10.2012 12:34  Güncelleme: 17:34

Nereye yapılacağı sır gibi saklananan İstanbul'a yapılacak 3. havalimanının yeriyle ilgili iddialara Başkan Kadir Topbaş, son noktayı koydu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kente 3. havalimanı için Terkos Gölü'ne yakın alanların düşünüldüğünü söyledi.

"START VERİLİYOR"

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Kadir Topbaş, "Sayın Başbakanımızın talimatıyla kuzeyde gelecekte yılda 150 milyon yolcu kapasiteli 5 ya da 6 pistli ilk etapta 100 milyon yolcu taşıyacak havalimanının startı veriliyor.

Zannediyorum bu yıl içinde ihalesi yapılabilir. Çünkü artık yetişmiyor. Atatürk Havalimanı kapasitesi çok zorlanarak hizmet vermekte. Hele lodos olduğu zaman bekleme süresi artıyor." şeklinde konuştu.

TERKOS GÖLÜ YAKINLARINDA OLACAK

Topbaş, yeni havalimanının yeri konusundaki bir soruya ise, "Yeri kuzeyde, Terkos gölüne yakın alanlar içerisinde düşünülüyor." diye cevap verdi.

Topbaş, yeni havalimanına metro sistemi de götürüleceğini kaydetti.

SABİHA GÖKÇEN REKOR KIRDI

Öte yandan, Kurban Bayramı tatili boyuncu Sabiha Gökçen Havalimanı'nda iç ve dış hat olmak üzere yoğunluk yaşarken, 29 Ekim tarihinde 61 bin 152 yolcu geçişi yaparak rekor kırdı.

24-29 Ekim tarihleri arasında Sabiha Gökçen Havalimanı'nı toplam 282 bin 610 yolculuk ederken, 2 bin107 uçak iniş ve kalkış yaptı. Bu arada 29 Ekim günü Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan 29 Ekim tarihinde 61 bin 152 yolcu geçiş yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi 3. Havaalimanının Yeri Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement