75 Milyar Dolarlık Piyasaya Köktaş Atandı - Son Dakika
Ekonomi

75 Milyar Dolarlık Piyasaya Köktaş Atandı

75 Milyar Dolarlık Piyasaya Köktaş Atandı

75 Milyar Dolarlık Enerji Piyasasını Yönetip Denetleyecek Makam Olan Epdk Başkanlığı'na Öib Başkan Yardımcısı Köktaş, Boş İki Üyeliğe de Zekeriya Gökşenli ile Fatih Dönmez Atandı.

05.01.2008 02:34

75 milyar dolarlık enerji piyasasını yönetip denetleyecek makam olan EPDK Başkanlığı’na ÖİB Başkan Yardımcısı Köktaş, boş iki üyeliğe de Zekeriya Gökşenli ile Fatih Dönmez atandı.

Bakanlar Kurulu’nun, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK) birbuçuk aydır boş bulunan başkanlığına Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Hasan Köktaş’ın atadığı öğrenildi. Köktaş ile boş bulunan iki üyeliğe ilişkin atama kararnamesinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayına gönderildi. Bu arada geçen haftaki Bakanlar Kurulu’nda boş atama kararnamesin dolaştırarak kabine üyelerinin imzalarının alındığı, isimlerin kararnameye dün yazılarak Köşk’e gönderildiği öğrenildi.

75 MİLYAR DOLARLIK PİYASA: Eski Başkan Yusuf Günay’ın tanımıyla "75 milyar dolarlık piyasaların" yönetim ve denetim makamı olan EPDK Başkanlığı’na getirilen Hasan Köktaş, beş yıldır Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) Başkan Yardımcılığı görevini sürdürüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BELKO Genel Müdürlüğü, Family Finans, Anadolu Finans ve Vakıfbank’ta ise yöneticilik yapan Köktaş, Tüpraş satışında İhale Komisyonu Başkanı’ydı. ODTÜ Kamu Yönetimi mezunu olan Köktaş, AKP Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş’ın kuzeni. EPDK’daki boş üyeliklere ise kurumun hukuk dairesi başkanı Zekeriya Gökşenli ile İGDAŞ (İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş) yöneticilerinden Fatih Dönmez atandı. Fatih Dönmez de Başbakan Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen bir bürokrat.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi 75 Milyar Dolarlık Piyasaya Köktaş Atandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement