ABD'yi Karıştıran İmza - Son Dakika
Ekonomi

ABD'yi Karıştıran İmza

ABD\'yi Karıştıran İmza

Barack Obama'nın Hazine Bakanlığı'na getireceği bütçe uzmanı Jack Lew göreve başlamadan gündeme oturdu.

11.01.2013 09:34  Güncelleme: 09:31

Lew bir ilkokul öğrencisinin karalamasına benzetilen imzası nedeniyle eleştiri konusu oldu. Görevi gereği Lew'un yeni dolar emisyonlarının üzerinde imza atacak olması nedeniyle ABD'de 'Doların üzerindeki imza bu mu olacak?' sorusu soruluyor.

Obama yönetiminin en uzun görev yapan bakanı olan Hazine Bakanı Timothy Geithner, Obama'nın kasım ayında kazandığı seçimden sonra başlayacak ikinci dönemde bakanlık yapmak istemediğini söylemişti. Yeni Hazine Bakanı olarak atanacak olan Lew, eski başkan Bill Clinton'ın da bütçe danışmanı olarak görev yapmıştı. 57 yaşındaki uzmanın, ABD'nin bütçe açıkları konusunda Kongre ile Beyaz Saray arasında yaklaşan ciddi mücadelede izlenecek politikayı yönetmesi gerekecek.

Ancak Lew'un şu an önündeki en büyük problem, kendi imzası. Medyada 'sekiz yuvarlak ve 1 kuyruk' şeklinde espri konusu yapılan imzanın değişmesi gerektiği görüşü dile getiriliyor. Şu anki ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner da, göreve başlamasının ardından dolar banknotları üzerinde kullandığı imzasını değiştirmişti. Geithner, orijinal imzası kısa bulunduğundan, dolara attığı imzayı daha okunur hale getirmiş ve uzatmıştı. El yazısı uzmanları Jack Lew'un yazısını 'sevimli ve cana yakın' bir kişiliğin göstergesi olarak yorumluyor.

Kaynak: TheLira.com

Son Dakika Ekonomi ABD'yi Karıştıran İmza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement