"Aile Şirketlerinin Geleceği Kurumsallaşmaya Bağlı" - Son Dakika
Ekonomi

"Aile Şirketlerinin Geleceği Kurumsallaşmaya Bağlı"

"Aile Şirketlerinin Geleceği Kurumsallaşmaya Bağlı"

Aile şirketlerinin geleceğe taşınması için kurumsallaşmanın anahtar faktör olduğunu belirten Deloitte CEO'su Hüseyin Gürer, yeni TTK'nın özünde kurumsallaşma olduğuna dikkat çekti.

19.09.2012 09:44

Aile şirketlerinin geleceğe taşınması için kurumsallaşmanın anahtar faktör olduğunu belirten Deloitte CEO'su Hüseyin Gürer, yeni TTK'nın özünde kurumsallaşma olduğuna dikkat çekti.

Denetim, danışmanlık, vergi, kurumsal finansman ve kurumsal risk disiplinlerini bir araya getiren Deloitte firmasının CEO'su Hüseyin Gürer, şirketin Bursa ofisinin açılış kokteylinde açıklamalarda bulundu. İstanbul, Ankara, ve İzmir'den sonra Bursa'da ofis açmanın önemli bir adım olduğuna dikkat çeken Gürer, Bursa'nın Türkiye ekonomisinin temel taşlarından biri olduğunu vurguladı. Gürer, dünyada ekonomilerin globalleştiğini ve bunun da kurumsallaşmayı vazgeçilmez kıldığını dile getirdi. Gürer, "Burada kurumsallaşma önemli. Kurumsallaşmanın her zaman faydalı olduğuna inanıyoruz. Bu sebeple kültürlerin bir araya gelmesi, ülkelerin birbirini daha iyi anlaması, şirketlerin 3. ve 4. nesillere devredilmesi için kurumsal şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Kurumsallaşma ilk önce aile bireylerinden başlıyor. Bu olmadan kurumsallaşma olmaz. Buna hazır olan şirketler, mutlaka bayrağı devredecek kişilere bırakmalı. Bir devir, bugün aile şirketlerinde minimum 10-15 sürüyor" diye konuştu.

"KURUMSALLAŞMA TTK'NIN ÖZÜNDE VAR"

Türkiye'de ticaret kurallarını baştan aşağıya yenileyen Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun etkilerini de değerlendiren Gürer, "Artık şirketlere denetim zorunluluğu getirildi. Hangi şirketlerin denetleneceği bakanlar kurulunun vereceği kararla önümüzdeki aylarda belli olacak. Bu konu ile ilgili teknik yönetmeliklerle bilgi sahibi olacağız. TTK'ya bakarsak kurumsallaşma çok önemli. Kanunun ruhunda ve özünde kurumsallaşma ön planda. Kurumsallaşma diyince şeffaflık ortaya çıktı. Adillik ve hesap verilebilirlik ortaya çıkıyor. Bunların hepsini yapmak için de aile şirketlerin ve patronların bu konuları kabul etmeleri gerek. Aile içinde kurumsallaşmaların yanı sıra şirket içinde de bu uygulamaları harekete geçirmek şart" ifadelerini kullandı.

Artık şirketlerin kurumsallaşmaya sıcak baktığını ifade eden Gürer, bu konuda profesyonel danışmanlık şirketlerine başvurduğunu da sözlerine ekledi.

(YS-İHS

19.09.2012 09: 17: 43

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi 'Aile Şirketlerinin Geleceği Kurumsallaşmaya Bağlı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement