Air Berlin 48 Milyon Avro Tazminat İstiyor - Son Dakika
Ekonomi

Air Berlin 48 Milyon Avro Tazminat İstiyor

Air Berlin 48 Milyon Avro Tazminat İstiyor

Alman havayolu şirketi Air Berlin, BER Havalimanı'nın açılışının gecikmesi nedeniyle Berlin Havalimanı Kurumu'nu mahkemeye verdi.

14.01.2014 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alman havayolu şirketi Air Berlin'in açılması yılan hikayesine dönen Berlin Brandenburg Willy Brandt (BER) Havalimanı'ndan dolayı gördüğü zarar için 48 milyon avro tazminat istediği bildirildi.

Air Berlin'in Potsdam Eyalet Mahkemesi'ne müracaat ederek Berlin Havalimanı Kurumu'ndan zararının tazmini için davacı olduğu ifade edildi. Air Berlin 48 milyon avro tazminat istiyor.

Potsdam Eyalet Mahkemesi sözcüsü Frank Tiemann da müracaatı doğrulayarak çarşamba günü konunun inceleneceğini belirtti.

Başkent Berlin'de bulunan iki havalimanında biri olan Schönefeld Havalimanı iki eyaletin ortaklaşa kararı ile büyütülmek isteniyor. Büyütüldükten sonra yeni ismi Berlin Brandenburg Willy Brandt (BER) olacak havalimanı 2012 Haziran'da açılması planlanmış ve davetiyeleri dahi dağıtılmıştı. Ancak o dönem havalimanı henüz tam bitirilemediği için açılamamış hatta uzmanlar bu yıl dahi havalimanının açılmasının zor bir ihtimal olduğunu ifade ediyorlar.

2012 yılında yeni havalimanına taşınmayı planlayan şirketler bunu gerçekleştirememiş ve bundan dolayı maddi zarara uğramışlardı.

Air Berlin Berlin'deki diğer havalimanı olan Tegel'den uçuşlarını sürdürüyor. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Air Berlin 48 Milyon Avro Tazminat İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement