Akay: Memurlar Köle Yapılmak İsteniyor - Son Dakika
Ekonomi

Akay: Memurlar Köle Yapılmak İsteniyor

Akay: Memurlar Köle Yapılmak İsteniyor

BASK Genel Başkanı Resul Akay, memurların köle ve kapıkulu yapılmak istendiğini ifade etti.

06.02.2013 14:18  Güncelleme: 14:41

BASK Genel Başkanı Resul Akay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in 657 sayılı Kanunda değişiklik yapılacağına ilişkin sözleri üzerine yaptığı açıklamada, "Memurlar köle ve kapıkulu yapılmak isteniyor" dedi Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in 657 sayılı Kanunda değişiklik yapılacağına ilişkin sözleri üzerine yaptığı açıklamada, "Memurlar köle ve kapıkulu yapılmak isteniyor" dedi.

BASK Genel Başkanı Resul Akay, ANKA'ya yaptığı açıklamada, Çalışma Bakanı Çelik'in 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na ilişkin açıklamalarını değerlendirdi. Akay, "Memurları köle ve kapıkulu, bürokratı kahya, kendisini devletin asli sahibi olarak gören iktidar partisine mensup milletvekillerinin, il, ilçe ve belediye başkanlarının, hatta nüfuzlu seçmenlerin varlığı ortada dururken devlet memurlarının statüsü, esnek ve performansa dayalı çalışma ilişkileri, KPSS sisteminin kaldırılması gibi temel konularda düzenleme yapılmasına izin verilmemelidir" dedi.

Kamu görevlisinin günün her saatinde, ülkenin en ücra köşesindeki vatandaşlara doğumundan ölümüne kadar yaşamının her evresinde güvenlik, adalet, eğitim, sağlık, sosyal güvenlik, bayındırlık, ulaşım, haberleşme ve benzeri hizmetleri yerine getirmek için istihdam edildiğini söyleyen Akay, "Devlet çarkı tüm vatandaşlarımızın ödediğini vergilerle döndürülmektedir. Kamu görevlileri kendi nam ve hesabına çalışan kişiler değildir. Aylığını halkın ödediği vergilerden almaktadır. Bu nedenle kamu görevlisinin tarafsızlığı ve bağımsızlığı son derece önem arz etmektedir" ifadelerini kullandı.

-"PERFORMANSA DAYALI ÜCRET SİSTEMİ YAŞAMA GEÇİRİLDİĞİNDE, İKTİDAR PARTİSİNE MUHBİRLİK YAPAN MEMUR SAYISI ARTACAK"-

Kamu görevlisinin amacının; kanun hakimiyetini temin etmek ve vatandaşlar arasında ayrım yapmadan hizmet etmek olduğunu belirten Akay, "Esnek çalışma ilişkisi getirildiğinde, iktidar partisine mensup milletvekili, il, ilçe ve belediye başkanlarının hukuk dışı taleplerine direnen kamu görevlisi sistemin dışına itilecektir. Performansa dayalı ücret sistemi yaşama geçirildiğinde, iktidar partisine muhbirlik ve jurnalcilik yapan memur sayısı artacak, siyasi iktidara veya onunu atadığı bürokratik kahyalara yakın duran memurun performansı yüksek, diğerleri düşük tutulacaktır. Bu yöntem jurnalciliği ve muhbirliği özendirecektir" dedi.

"Milli şef dönemindeki ceberut memur anlayışını da, çok partili dönemdeki itibarı payı-mal edilmiş memur anlayışını da reddediyoruz" diyen BASK Başkanı Akay, "Vatandaşlarımıza güler yüzlü ve kaliteli hizmet sunan kamu görevlisi anlayışına geçilmelidir. Niyet filan okumuyoruz. Hükümetin bu düzenleme ki asıl muradı; kamu görevlisini, iktidar mensuplarına hizmet veren köle ve kapıkulu yapmaktır. Bu anlayışa yalnızca sendikaların değil, siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin ve tüm vatandaşlarımızın karşı çıkması gerekir" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Akay: Memurlar Köle Yapılmak İsteniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement