Akkuş'un geleceği ekoturizmle canlanacak - Son Dakika
Ekonomi

Akkuş'un geleceği ekoturizmle canlanacak

Akkuş\'un geleceği ekoturizmle canlanacak

Ordu'nun Akkuş ilçesi Argan Yerel Eylem Grubu Derneği'nin tarafından Yerel Kalkınma Stratejisi faaliyetleri kapsamında "Akkuş'ta Ekoturizm" konulu seminer düzenlendi.

22.08.2021 17:50  Güncelleme: 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Akkuş ilçesi Argan Yerel Eylem Grubu Derneği'nin tarafından Yerel Kalkınma Stratejisi faaliyetleri kapsamında "Akkuş'ta Ekoturizm" konulu seminer düzenlendi.

Akkuş'ta ekonomik, kültürel ve toplumsal gelişime katkı sağlamak, sahip olunan kaynakları kullanabilme ortamı oluşturabilmek ve kırsal kalkınmaya destek olmak amacıyla bir yıl önce kurulan Argan Yerel Eylem Grubu Derneği faaliyetlerine devam ediyor. Derneğin Yerel Kalkınma Stratejisi faaliyetleri kapsamında Kertil Sosyal Tesisleri'nde seminer düzenlendi.

"Akkuş ekoturizme son derece elverişli bir yer"

Programa konuşmacı olarak katılan Ordu Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Üzeyir Kement, "Ekoturizm çevreyi koruyan ve yerel halkın refahını gözeten, doğal alanlara karşı duyarlı bir seyahat olarak tanımlanabilir. Turizm pazarında, doğaya dayalı turizm olarak tarif edilen ekoturizm, çevreye zarar vermeden gerçekleştirilen, doğal ortamın sürdürülebilirliğini sağlayan ve yerel halkın sosyo- ekonomik gelişime katkı sağlayan sürdürülebilir kalkınma planı aracı olarak görülmektedir. Akkuş özellikle doğasıyla coğrafyasında yetişen ürünlerle ekoturizm son derece elverişli bir yer. Özellikle son dönemde küresel iklim krizin yaşandığı bugünlerde şehrin stresinden ve yoğunluğundan uzaklaşmak isteyen insanlar doğal ortamlara yöneliyor. İnsanlar Akkuş'a gelerek doğal yürüyüş parkurlarında yaylalarda şelalelerde vakit geçirerek bu stresten uzaklaşarak hoşça vakit geçirebilirler" dedi.

"Gelecek vizyonumuz doğa turizmi"

Akkuş Belediye Başkanı ve aynı zamanda derneğin yönetim kurulu Başkanı İsa Demirci, Akkuş'un gelecek vizyonunu doğa turizmi olarak belirlediklerini belirterek, "Bulunduğumuz coğrafya itibari ile ilçemiz barındırdığı doğal güzelliklerle turizm açısından bir cazibe merkezi. Pandemi döneminde insanların eskisi gibi kalabalık ortamlarda tatil yerine, daha sakin, doğa ile iç içe alanları tercih ettiğini gördük. Biz de ekoturizmle bu fırsatı değerlendirmek istiyoruz. Biz bugüne kadar doğal güzelliklerimizi korumak için yaylalarda yapılaşmaya kesinlikle izin vermedik. Muhteşem doğamızı korumak için kendi elektriğimizi dahi güneşten ve rüzgardan üretiyoruz. Bizim şu anda tek sorunumuz konaklamayla ilgili. Bu sorunu da çözmek için gerek Akkuş Belediyesi olarak bizler gerekse de özel teşebbüs aracılığıyla yapılacak yatırımlarla bu sorunu çözeceğiz" diye konuştu.

"Akkuş yatırımlarıyla ve turizm alanlarıyla cazibe merkezi haline geliyor"

Programda konuşan Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar ise "Akkuş ilçemize biz ayrı bir değer veriyoruz. Bizim hizmet amaçlarımızdan en önemlisi zaten turizmdir. Bundan 5-6 ay önce kadar tur şirketlerimizi getirerek Akkuş ilçemizi gezdirdik. En önemli amaçlarımızdan bir tanesi ise Akkuş gibi önemli bir ilçemizin bu kadar turizm potansiyeli varken, daha da cazibeli bir hale getirerek yerli ve yabancı turistlerimizi ağırlama fırsatı bulacağız. Bölge olarak potansiyeliyle, turizm fırsatlarıyla, ve gezilebilecek alanlarıyla ilgili olarak Akkuş'a ayrı bir önem verilmesi gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Programa ayrıca TKDK İl Koordinatörü Berkay Çelik, Ordu Kırmızı Et ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Resul Demir, Akkuş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kaya, Fatsa Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu, Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi, Ziraat Mühendisi İbrahim Hakan Gün ve çok sayıda vatandaş katıldı. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Akkuş'un geleceği ekoturizmle canlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı
    23:17 Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı

    Kayseri'de düzenlenen törende, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton sertifikalı nohut, aspir, yeşil mercimek, sorgum sudan ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir noktada yer aldığı belirtilirken, proje kapsamında son 4 yılda 8 bin ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştiği ve 400 bin dekar alanın tarımsal üretime kazandırıldığı ifade edildi.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.

  • Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi
    19:13 Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi

    Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitliğinin dünyada bir marka haline geldiğini belirterek, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalıştıklarını ve Sahra Altı Afrika bölgesindeki faaliyetlerini artırdıklarını söyledi. Türk müteahhitlik firmalarının mart sonu itibarıyla 136 ülkede, 507 milyar dolar tutarında 12 binin üzerinde proje üstlendiği ifade edildi.


Advertisement