Altın Yükselişine Devam Ediyor - Son Dakika
Ekonomi

Altın Yükselişine Devam Ediyor

Altın, ABD'de enflasyonun canlanma işaretleri göstermesi ile birlikte, 2 haftanın en yüksek seviyesinden geriledi. İç piyasada ise yükselişine devam ediyor.

25.03.2015 10:26  Güncelleme: 16:23

Altın, dünyanın en büyük ekonomisinde enflasyonun canlanma işaretleri göstermesi ve bunun da ABD'de faizlerin artırılacağı beklentisini güçlendirmesinin ardından, iki haftayı aşkın sürenin en yüksek seviyesinden geriledi. İç piyasada ise değer kazandı.

DIŞ PİYASA

Spot altın yüzde 0.6 düşüşle ons başına 1,186.77 dolara kadar düştükten sonra, Singapur saati ile 14.12'de 1,189.70 dolara geldi. Altın salı günü 1,195.15 dolara kadar çıkarak 6 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü ve çıkışını beşinci güne taşıdı.

İÇ PİYASA

Altın iç piyasadaki yükselişine devam ediyor. Çeyrek altının fiyatı 160 liranın üzerine çıktı.

ANALİZ

Bazı yatırımcılar yükselen enflasyondan korunmak için altın alımı yapıyor, ancak tüketici fiyatlarının hızındaki bir artış, ABD'de borçlanma maliyetlerinin artırılacağı beklentisini güçlendirebilir ve bu durum doları desteklerken, altın üzerinde baskı oluşturur. Fed geçen hafta, sıkılaştırmaya gitmeden önce, enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru yükselmekte olduğuna makul bir güven duymayı istediğini kaydetti. ABD'de dün açıklanan tüketici fiyatları endeksi şubat ayında, son dört ayda ilk kez artış gösterdi.

UZMAN GÖRÜŞÜ

Singapurda UBS Group AG analisti Wayne Gordon, "Fed'in faiz artırım hızı kayda değer bir şekilde yavaşladı, ancak Fed halen faiz artırımına gidecek," dedi ve "Fed'in faiz artırımına ne zaman gideceğine ilişkin daha fazla bir belirsizlik var, zira her toplantı, bu açıdan, 'canlı' bir toplantı" yorumunda bulundu.

Patersons Securities Ltd., e-posta yoluyla yaptığı değerlendirmede, "ABD'de şubat TÜFE'sinin beklenenin hafif üzerinde gelmesi, Fed fonları faizinin 2015 yılında artırılmasının zamanlamasına ilişkin tartışmaların devam edeceğini gösterdi." dedi.

Altın Yükselişine Devam Ediyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Altın Yükselişine Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • 52 yorumcu?? : Allah insanlara dar geliri az olan esnafa yardım etsin 1 0 Yanıtla
  • diyarmafia: milletin cebinde beş kuruş yokki yorum yapsın. yorum istiyorsan recebe git. 1 0 Yanıtla

Advertisement