Amasya'da Soğan Fiyatları Düşüşe Geçti - Son Dakika
Ekonomi

Amasya'da Soğan Fiyatları Düşüşe Geçti

Amasya'da kuru soğanın kilosu tarlada 4-6 TL arasında satılıyor. Soğanın fiyatı bir ay içinde 14 TL'den 4 TL'ye kadar düştü.

19.08.2023 13:00  Güncelleme: 13:01

Amasya'da 'kırmızı altın' hasadı: Soğan tarlada 4 lira

AMASYA - Türkiye'nin önemli soğan üretim merkezlerinden Amasya'da kuru soğanın kilosu tarlada 4-6 TL arasında satılıyor. Soğanın fiyatının bir ay içinde 14 TL'den 4 TL'ye kadar düştüğü belirtildi.

'Kırmızı altın' deniliyor

Amasya'da soğan hasadı aşırı sıcak altında devam ediyor. Bu dönemde turizmde yoğunluğun görüldüğü deniz kıyısındaki kentler başta olmak üzere yurdun dört bir yanına gönderilen kuru soğan, kabuğu ve çuvallarının rengi ile maddi değeri dolayısıyla yöredeki üreticiler tarafından 'kırmızı altın' olarak nitelendiriliyor.

Bir önceki yıla göre ekim alanı fazla olan soğanda aşırı yağışların etkisiyle verim düşüklüğü görüldüğünü belirten soğan üreticisi Oğuz Çelik, "Soğan bu yıl hasat başlarında fiyatıyla biz üreticisini sevindirdi. Şimdiyse düşüşe geçti. Kilosu tarlada 4 TL ile 6 TL arasında satılıyor" diye konuştu.

"Soğan acı olur"

Kalite yönünden en iddialı soğanın topraklarının bereketinin de etkisiyle Amasya'da yetiştiğine değinen Çelik, "Soğan acı olur. Tatlısı da vardır. Ama aslı acı olmasıdır" şeklinde konuştu.

Amasya\'da Soğan Fiyatları Düşüşe Geçti
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Amasya'da Soğan Fiyatları Düşüşe Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement