Arıkan'dan Bağımsız Denetim Düzenlemesi İçin ?sorumluluk' Çağrısı - Son Dakika
Ekonomi

Arıkan'dan Bağımsız Denetim Düzenlemesi İçin ?sorumluluk' Çağrısı

Arıkan\'dan Bağımsız Denetim Düzenlemesi İçin ?sorumluluk\' Çağrısı

İSMMMO Başkanı Yahya Arıkan, yüz binlerce meslektaşının bağımsız denetim hakkı için, "ayrımcılığa son verilmesi, sınav yapılmaması ve mevcut eğitimlerin yeterli görülmesi" konusunda Kamu Gözetimi Kurumu'nu sorumlu davranmaya davet etti Muhasebe...

09.09.2012 09:04

İSMMMO Başkanı Yahya Arıkan, yüz binlerce meslektaşının bağımsız denetim hakkı için, "ayrımcılığa son verilmesi, sınav yapılmaması ve mevcut eğitimlerin yeterli görülmesi" konusunda Kamu Gözetimi Kurumu'nu sorumlu davranmaya davet etti Muhasebe ve mali müşavirlik alanında meslek mensupları ve meslek mensubu adaylarına yönelik eğitim hizmetleri için İstanbul'da önemli merkez daha açıldı. "Gaziosmanpaşa Eğitim Birimi"ni hizmete açtıklarını belirten İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Başkanı Yahya Arıkan Temel Eğitim Staj Merkezi İstanbul Şubesi'nin, 12 ilçede 13 eğitim birimine sahip olduğunu son altı yılda çeşitli konularda düzenlenen eğitim seminerlerine ise 37 bin meslek mensubu ve stajyerin katıldığını iletti.

İSMMMO Başkanı Yahya Arıkan yaptığı açıklamada, İstanbul'da 8 bini aşkın stajyer, 32 bin civarındaki üye sayısıyla muhasebe meslek mensuplarına hizmet verdiklerini anımsatarak, meslek mensuplarının mesleki yeterliliğini geliştirmek ve devamlılığı için eğitim programlarının kesintisiz süreceğini vurguladı.

-"ORTAK AKLIN, TOPLAM FAYDANIN GEREKLERİNE UYGUN BİR YAKLAŞIM SERGİLEMEYE ÇALIŞTIK"-

İSMMMO Başkanı Yahya Arıkan, bugüne dek mesleğin geleceğine ilişkin tespitler, öneriler ve taleplerde bulunurken hep "ortak aklın, toplam faydanın" gereklerine uygun bir yaklaşım sergilemeye çalıştıklarını, aynı yaklaşımı gözetim ve denetim konusunda karar aşamasında bulunan kurumlardan da beklediklerini dile getirdi.

Arıkan bugünlerde "iş ve ekmek" çabasındaki meslektaşlarının, özellikle "bağımsız denetim" hakkı konusunda Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu'nun Türkiye'nin yararına alacağı bir karara kilitlendiğini vurguladı.

-"TÜRMOB DEVRE DIŞI BIRAKILMAK İSTENİYOR"-

Bağımsız denetim ve denetçilerin denetimi konusunda yetkilendirilen Kamu Gözetimi Kurumu'nun "Bağımsız Denetim Yönetmeliği Taslağı"nı bir süre önce resmen duyurduğunu anımsatan Arıkan şunları kaydetti:

"Taslak yönetmelikte muhasebe meslek camiasının temel taleplerine duyarsız kalındığı görülüyor. Türkiye genelindeki sermaye şirketlerini denetleyecek serbest muhasebeci mali müşavir ve yeminli mali müşavirlere ilişkin taslakta olumlu yaklaşım göremiyoruz. Özellikle çatı örgütümüz TÜRMOB devre dışı bırakılmak isteniyor."

-"KAMU GÖZETİMİ KURUMU, KENDİLERİNİ MESLEK ÖRGÜTÜ YERİNE KOYMAKTAN VAZGEÇMESİ GEREKİYOR"-

Arıkan, Kamu Gözetimi Kurumu'nun, yetkilendirme ve sicil işleriyle kendilerini meslek örgütü yerine koymaktan vazgeçmesi gerektiğini dile getirerek, "bağımsız denetim" konusunda aile ve yakın çalışanlarıyla birlikte 500 bin kişiyi bulan meslektaşlarının temel taleplerini ise şöyle dile getirdi:

"3568 sayılı yasaya göre ruhsat almış meslek mensupları arasında ayrımcılığa son verilmelidir. Sınav yapılmamalı ve TÜRMOB tarafından hazırlanan ve titizlikle yürütülen Bağımsız Denetim Eğitimleri yeterli görülmelidir."

Arıkan, Kamu Gözetimi Kurumu'nun kayıt dışı ekonomiyi körükleyecek, vergi gelirlerini tırpanlayacak bu oyuna alet olmayacağına inandığını, yine de beklentiler ve talepler gerçekleşmezse Türkiye ve meslektaşlarının kaybının önüne geçmek için hukuksal ve demokratik hakların her zeminde sonuna kadar savunulacağını açıkladı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Arıkan'dan Bağımsız Denetim Düzenlemesi İçin ?sorumluluk' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement