ATO Başkanı Bezci Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

ATO Başkanı Bezci Açıklaması

ATO Başkanı Bezci Açıklaması

"Ülkemizde yatırım yapmak isteyen herkese kapımız sonuna kadar açıktır"

03.11.2013 11:50

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, ekonomik büyümenin itici güçlerinden birinin yabancı yatırımlar olduğunu belirterek, "Ülkemizde yatırım yapmak isteyen herkese kapımız sonuna kadar açıktır" ifadesini kullandı.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Bezci, Virginia Eyaleti Ulaştırma Bakanı Sean Connaughton, Loudon Belediye Başkanı Scott K York, Prince Willams Belediye Başkanı Martin Nohe, Purcellville Belediye Başkanı Robert Lazaro, Kuzey Virginia Belediyeler Birliği Başkanı Mark Gibb, Alexandria Belediye Başkanı William Euille ile Pinnacle Academy Müdürü Mustafa Akpınar'ın yer aldığı heyeti makamında kabul etti.

ABD'li heyetin Türkiye ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirten Bezci, heyete Ankara ve ekonomisi hakkında bilgi verdi. Bezci, ekonomik büyümenin itici güçlerinden birinin yabancı yatırımlar olduğuna dikkat çekerek, Türkiye'deki siyasi ve ekonomik istikrarın tüm yabancı yatırımcılar için avantaj olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin yatırım yapmak için cazip bir ülke olma yolunda ilerlediğini kaydeden Bezci, "Türkiye, Dünya Bankası'nın İş Yapma Kolaylığı Raporunda geçen yıla oranla 3 basamak yükselerek 69. sıraya çıktı. Bu durum göstermektedir ki Türkiye rahatlıkla yatırım yapılabilecek ülkedir. Ülkemizde yatırım yapmak isteyen herkese kapımız sonuna kadar açıktır" değerlendirmesinde bulundu.

Virginia Eyaleti Ulaştırma Bakanı Connaughton da  Türkiye'ye gelmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirtirken, amaçlarının Ankara'yı daha yakından tanımak ve ikili ilişkileri geliştirmek olduğunu ifade etti. Bakan Connaughton ayrıca ATO Başkanı ve yönetimini Virginia'ya davet etti.

Kabulde, Virginia Ulaştırma Bakanı Connaughton, ATO Başkanı Bezci'ye ABD'nin üçüncü Başkanı Thomas Jefferson tarafından dizayn edilen özel bir kupa hediye ederken, kupanın dostluk ve ticareti temsil ettiğini belirtti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi ATO Başkanı Bezci Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement