İtalya Merkez Bankası Başkanı Ignazio Visco, Avrupa İstikrar Mekanizması'nın (ESM) daha etkin ve esnek kullanılması çağrısında bulundu.
Visco, yaptığı açıklamada, zor durumdaki ülkelere finansal destek sağlayacak araçların operasyonel plan üzerinde daha etkili kullanılması gerektiğini belirterek, zor durumdaki bankalara doğrudan sermaye enjekte edebilmesi için Avrupa İstikrar Mekanizması'nın daha etkin ve esnek kullanılmasının önemli olduğunu ifade etti.
Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi de, Avrupa bankalarının sermaye ihtiyaçlarının doğrudan ESM'den karşılanabileceğini söylemişti.
Aralarında İspanya'nın da bulunduğu borç kriziyle mücadele eden ülkelerden de benzer çağrılar gelmesine rağmen fona en fazla katkı sağlayan Almanya bu öneriye karşı çıkıyor.
- MİLANO
Son Dakika › Ekonomi › Avro Bölgesi'nin Borç Sorunu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.