Başkanlar Buluştu '3 Yıllık Seçim Planı' Şimdilik Tüsiad'a Uygun Düşmedi - Son Dakika
Ekonomi

Başkanlar Buluştu '3 Yıllık Seçim Planı' Şimdilik Tüsiad'a Uygun Düşmedi

Başkanlar Buluştu \'3 Yıllık Seçim Planı\' Şimdilik Tüsiad\'a Uygun Düşmedi

Tüsiad Başkanlar Konseyi'nin Dünkü Toplantısında Arzuhan Doğan Yalçındağ, Başkanlığı Bırakacağını Resmen İlan Etti. Rahmi Koç, Asım Kocabıyık, Tuncay Özilhan, Bülent Eczacıbaşı, Cem Boyner Gibi Eski Başkan ve Önde Gelen İsimlerin Katıldığı Toplantıdan Yeni Başkanın İsmi Çıkmazken, 'Bundan Sonra Başkanlar 3 Yıllığına Seçilsin' Önerisi Şimdilik Kabul Görmedi.

20.10.2009 03:10

TÜSİAD Başkanlar Konseyi’nin dünkü toplantısında Arzuhan Doğan Yalçındağ, başkanlığı bırakacağını resmen ilan etti. Rahmi Koç, Asım Kocabıyık, Tuncay Özilhan, Bülent Eczacıbaşı, Cem Boyner gibi eski başkan ve önde gelen isimlerin katıldığı toplantıdan yeni başkanın ismi çıkmazken, ‘Bundan sonra başkanlar 3 yıllığına seçilsin’ önerisi şimdilik kabul görmedi.

TÜRK Sanayici İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanlar Konseyi, dün toplandı. TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, yeni yılda başkanlık görevini bırakacağını bu toplantıda resmen ilan etti. Bu kararı anlayışla karşılayan başkanlar, yeni dönemde TÜSİAD Başkanlığı’nın 3 yıla çıkması konusuna ise destek vermediler. Halis Komili, Selçuk Yaşar, Osman Boyner ve İbrahim Bodur dışındaki tüm eski başkanların katıldığı toplantıda, bir süre önce kamuoyu ile paylaştığı, başkanlıktan ayrı kararını Başkanlar Konseyi ile paylaştı.

Başarılı buldular

TÜSİAD’ın ilk kadın başkanı olan Arzuhan Doğan Yalçındağ’ı oldukça başarılı bulduklarını dile getiren eski başkanlar, Yalçındağ’ın ayrılma kararını ise anlayışla karşıladıklarını dile getirdiler. Ancak Yalçındağ’ın ayrılmasından sonra kimin başkanlığı üstleneceği konusunda isimler üzerinde durulmadığı öğrenilirken, bu toplantının gündemi başkanlık süresi oldu. Toplantının ardından bir açıklama yapan TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mustafa Koç, şunları söyledi: “TÜSİAD Başkanlar Konseyi, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın üç yıllık görevini tamamlayarak ayrılma kararını değerlendirmiş ve Arzuhan Doğan Yalçındağ’a Yönetim Kurulu Başkanlığı süresince sürdürdüğü başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etmiştir.”

2 yıldan vazgeçilmedi

Tuncay Özilhan ve Demir Sabancı’dan sonra Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın da 1.5 dönem başkanlık yapmasından dolayı, son 3 dönemdir 3 yıllık başkanlıkların yaşandığı TÜSİAD’da, doğal olarak oluşan bu teamülün kurala bağlanıp bağlanmaması vardı. TÜSİAD tarihine 3 yılllık başkan olarak geçen Tuncay Özilhan ve Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın da aralarında bulunduğu bazı isimler, bir mevzuat değişikliği ile TÜSİAD’da başkanlık süresinin 3 yıla çıkabileceğini dile getirmişlerdi. Mustafa Koç da, TÜSİAD’ın olağanüstü genel kurulu toplayıp, başkanlık süresini 3 yıla çıkarabileceğini açıklamıştı. Ancak Başkanlar Konseyi toplantısında, başkanlığın 3 yıla çıkarılması fikri kabul görmedi.

Mustafa Koç açıklamasında, şunları aktardı: “Toplantıda, TÜSİAD Yönetim Kurulu organlarının görev süresinin 3 yıla çıkarılması konusu ele alınmıştır. Konuyla ilgili değerlendirmelerin sonunda, TÜSİAD bünyesinde yer alan yönetim organlarının, mevcut uygulamanın devamı olarak, 2 yıllığına göreve seçilmelerine yönelik bir eğilim belirlenmiştir. Toplantıda ayrıca, Başkanlar Konseyi yapısının tüzük kapsamına alınması değerlendirilmiştir. Konunun, 2010 yılının Ocak ayında gerçekleştirilecek TÜSİAD Genel Kurul toplantısı gündemine getirilmesi yönünde bir karar alınmıştır.”

Başkanla birlikte yönetim kurulu da istifa edecek mi

TÜSİAD Başkanlar Konseyi toplantısının bir diğer gündem maddesi, Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın başkanlığı bırakmasının ardından, yönetim kurulunun da istifa edip etmemesi oldu. Başkanlık süresinin 2 yıl devam etmesi konusunda net bir karara varılmasına karşın, yönetim kurulunun istifa etmesiyle birlikte Ocak 2010’daki genel kurulun seçimli olması gündeme geldi. Buna göre, Arzuhan Doğan Yalçındağ ile birlikte, tüm yönetim kurulu istifasını verecek. Böylece önümüzdeki genel kurul, bir mali genel kurul olmasına karşın istifa eden yönetimin yerine yenisinin seçilmesi gerekecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Başkanlar Buluştu '3 Yıllık Seçim Planı' Şimdilik Tüsiad'a Uygun Düşmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement