Bayburt'ta şeker pancarı hasadında 155 bin ton ürün bekleniyor - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Bayburt'ta şeker pancarı hasadında 155 bin ton ürün bekleniyor

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Bayburt\'ta şeker pancarı hasadında 155 bin ton ürün bekleniyor

Bayburt'ta 31 bin 700 dekar alanda ekimi yapılan şeker pancarında bu yıl 155 bin ton ürün elde edilmesi öngörülüyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Ebubekir Köse hasat çalışmalarına katılarak üreticilerle görüştü, sulama yatırımları ve modern makineler hasadı kolaylaştırıyor.

Bayburt'ta yaklaşık 31 bin 700 dekar alanda ekimi yapılan şeker pancarında bu yıl 155 bin ton ürün elde edilmesi öngörülüyor.

İl genelinde dekar başına ortalama 5,2 ton verim alınırken son yıllarda gerçekleştirilen sulama yatırımlarıyla sulanabilir tarım alanları genişledi, şeker pancarı ekim alanları da artış gösterdi.

Hasat çalışmalarında kullanılan modern pancar söküm makineleri, üreticilerin işlerini kolaylaştırarak hasat sürecine hız kazandırıyor.

İl Tarım ve Orman Müdürü Ebubekir Köse de hasat çalışmalarına katılarak üreticilerle bir araya geldi. Üreticilerin sorun ve taleplerini dinleyen Köse, bereketli bir hasat dönemi geçirmeleri temennisinde bulundu.

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

1000

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.