Belediyeden çiftçilere mazot ve traktör desteği - Son Dakika
Ekonomi

Belediyeden çiftçilere mazot ve traktör desteği

Belediyeden çiftçilere mazot ve traktör desteği

Erzurum'un Uzundere Belediyesi, ekim yapan çiftçilere mazot desteğinde bulunarak, kiraladığı 22 traktörle tarlalarını sürmelerini sağladı.

03.05.2022 00:59  Güncelleme: 01:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'un Uzundere Belediyesi, ekim yapan çiftçilere mazot desteğinde bulunarak, kiraladığı 22 traktörle tarlalarını sürmelerini sağladı.

Uzundere Belediyesi, yıllardır ekilmeyen tarlaların ekilip biçilmesi için çiftçilere mazot desteği ile birlikte kiralanan 22 traktörle tarlaların sürülmesinde destek verdi. Hedefin çiftçilerin yıllardır ekmediği 10 bin dönüm araziye buğday, yulaf, yonca, patates, fasulye, mısır ve sebze ekilerek, ilçe ekonomisine 20 milyon liralık katma değer sağlanması olduğu belirtildi.

İlçeye bağlı Yayla Mahallesi'nde iki traktörle 500 dönüm tarlanın ekimi yapıldı. Yayla Mahallesi Muhtarı Sebahattin Özdoğan, "Son dönemlerde halkımızın ekim yapmakta zorlandığı bir dönemdeyiz. Uzundere Belediye Başkanımızın yapmış olduğu projede 18 muhtarla birlikte bir noktada buluştuk. Uzundere Belediye Başkanımızın çiftçilere vermiş olduğu mazot desteğinden dolayı teşekkür ederim. Son yıllarda 100-150 dönüm ekilip biçiliyordu. Belediyemizin vermiş olduğu mazot ve traktör desteği ile mahallemizde 500 dönüm tarla ekiyoruz. Devletimize çok teşekkür ediyorum. Uzundere Belediye Başkanımız Hilmi Aktoprak beyefendiye çok teşekkür ediyorum" dedi.

Uzundere Mahallesi sakinlerinden Selahattin Özdoğan ise, "Bir çiftçi olarak Uzundere Belediye Başkanımızın çiftçiye ve tarıma vermiş olduğu destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Kendime ait 15 dönüm tarla ekimi yaptım ayrıca patates, buğday, arpa ekeceğim. Kendime göre tarım yapıyorum. Bir nebze de olsa tarıma destek olmaya çalışıyorum. Bu yoksulluklar ortadan kalksın diye. Dış ülkelere boyun bükmeyiz, kendi tarımımız bize yeter. Eskiden dedem bu arazileri öküzle sürmüş, o zamanlar Oltu'nun, Narman'ın, Uzundere'nin samanını, buğdayını vermiş. Şimdi tarım yapmak ne ki, devletimiz sağ olsun destek veriyor. Batıdaki bütün gençlerimizin gelip burada çiftçilik yapmalarını istiyoruz. Türkiye'deki bütün köylerimiz boşaldı. Gençlerimizin geri gelip tarım yapmalarını istiyorum. Devletimiz çok büyük destekler veriyor. Burada ekmek var, büyük şehirlerde durupta boşuna harcanmasınlar, köyleri geliştirsinler. Köylerimiz bitmek üzere. Sayın Cumhurbaşkanımız çok güzel destekler veriyor gençlerimize sağ olsun, Allah razı olsun. Devamını nasip etsin, fırsatçılara rabbim fırsat vermesin" dedi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Belediyeden çiftçilere mazot ve traktör desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement