Belediyenin projesiyle yaklaşık 2 bin kişi iş sahibi oldu - Son Dakika
Ekonomi

Belediyenin projesiyle yaklaşık 2 bin kişi iş sahibi oldu

Belediyenin projesiyle yaklaşık 2 bin kişi iş sahibi oldu

Turgutlu Belediyesi, 'Turgutlu Kariyer' projesiyle istihdama öncülük etmeye devam ediyor.

16.08.2021 14:02  Güncelleme: 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turgutlu Belediyesi, 'Turgutlu Kariyer' projesiyle istihdama öncülük etmeye devam ediyor. Proje sayesinde bir yıllık süre içerisinde 1700'ü aşkın Turgutlulu iş sahibi oldu.

Turgutlu Belediyesinin iş arayan ve iş veren arasında köprü kurduğu 'Turgutlu Kariyer' projesi, Turgutluları iş sahibi yapmaya devam ediyor. Turgutlu, Manisa ve Kemalpaşa'da faaliyet gösteren pek çok firmanın Turgutlu Belediyesi üzerinden personel arayışını gerçekleştirdiği proje sayesinde bir yıllık süre içerisinde 1700'ü aşkın vatandaş iş sahibi oldu. Turgutlu Belediyesinde haftanın beş günü pandemi koşullarına uygun olarak yapılan iş görüşmelerinde, mülakatları olumlu geçen vatandaşlar anında iş başı yapma imkanına sahip oluyor. Firmaların personel arayışı duyuruları Turgutlu Belediyesi Personel A.Ş.'nin sosyal medya hesapları, anons ve SMS sistemi üzerinden yapılıyor.

İş arayan Turgutlular ise www.ik.turgutlu.bel.tr adresinden özgeçmişlerini doldurarak veya Turgutlu Belediyesi Hizmet Binası zemin katında yer alan İŞKUR Hizmet Noktasına gelerek başvurularını gerçekleştirebiliyor.

"Belediyemizde haftanın beş günü iş görüşmeleri yapılıyor"

Turgutlu Kariyer projesi hakkında bilgi veren Turgutlu Belediyesi Personel A.Ş. Genel Müdürü Orhan Eratıcı, "Memleketimizin en büyük sorunu maalesef ki her geçen gün gittikçe artan işsizlik sorunudur. Her gün yüzlerce vatandaşımız iş umuduyla belediyemize geliyor, başvuru formu dolduruyor ve bizlerden bir çözüm üretilmesini bekliyor. Yapmış olduğumuz incelemelerde, iş arayanların ve personel arayan firmaların birbirlerine ulaşmadıklarının tespitini yaptık. Bunun üzerine, önceki yıllarda kurulmuş fakat üzerine kafa yorulmadığı için atıl vaziyette kalmış olan İŞKUR Hizmet Noktamız üzerinden 'Turgutlu Kariyer' projemizi hayata geçirmeye karar verdik. Önceleri, haftada bir gün ya da iki gün yaptığımız iş görüştürmeleri, artık haftanın beş gününe kadar çıktı. Bu sayede, yaklaşık bir yıllık zaman dilimi içerisinde 1700'den fazla vatandaşımızı inanç, siyasi görüş, ırk, din ve mezhep farkı gözetmeksizin iş sahibi yaptık. Projemiz gün geçtikçe büyüyerek devam etmekte. Vatandaşlarımızı, www.ik.turgutlu.bel.tr adresine girerek öz geçmişlerini oluşturmaya ya da belediyemizde bulunan İŞKUR Hizmet Noktasına gelerek başvuruda bulunmaya; sosyal medyada Facebook ve İnstagram'da TurgutluBelediyePersonelA.Ş. sayfalarını takip etmeye davet ediyorum. İş arayan, iş bulacak; Turgutlu'muz kazanacak" ifadelerini kullandı.

"Her vatandaşımız için tek tek gayret sarf ediyoruz"

İş sahibi olmak isteyen her vatandaş için tek tek gayret sarf edildiğini belirten Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ise, "Turgutlu Kariyer adıyla başlatmış olduğumuz projemiz gerçekten çok güzel bir aşamaya geldi. Şu an haftanın her günü belediyemizde çeşitli firmalar için iş görüşmeleri yaptırmaktayız. Projeye başladığımız tarihten bu yana 1700'den fazla vatandaşımızı iş sahibi yaptık. Gün geçtikçe proje büyümekte, iş birliğimize farklı firmalar ortak olmakta. Şöyle ifade edeyim ki, her vatandaşımız için tek tek gayret sarf ediyoruz. Bunun için bir ekip oluşturduk, belediyemizde yer temin ediyoruz. İşvereni ve iş arayanı burada buluşturuyoruz. Bize gelip iş arayışında olduğunu belirten, ekmek parası kazanmak istediğini belirten tüm vatandaşlarımıza, iş bulması konusunda ciddi derecede destek veriyoruz. Vatandaşlarımız sosyal medya hesaplarımızdan belediyemizin sayfalarını takip etsinler, mutlaka kendilerine uygun bir iş ilanı bulacaklardır" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Belediyenin projesiyle yaklaşık 2 bin kişi iş sahibi oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi
    00:29 Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle bölgede faaliyet gösteren 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin fatura son ödeme tarihine kadar ertelenmesine karar verdi. EPDK'nın kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü
    22:41 Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Erkin Tuniyaz ile bir araya geldi. Görüşmede, Özbekistan ile Çin arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin daha da genişletilmesi konuları ele alındı. Taraflar, karşılıklı menfaatlere dayalı işbirliğinin geliştirilmesi, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve kültür/turizm alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundu.

  • Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı
    22:34 Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı

    Xiaomi, 2023 yılında 271 milyar RMB gelir elde ederek tarihinin en yüksek ikinci karlılık seviyesine ulaştı. Şirket, akıllı ekosistemini genişletirken akıllı telefon satışlarında da büyük başarı elde etti. Ayrıca internet hizmetleri segmentinde rekor seviyelere ulaşan Xiaomi, araştırma ve geliştirmeye de önemli yatırımlar yaptı.


Advertisement