Bircom'da Hedef Yüzde 50 Büyüme - Son Dakika
Ekonomi

Bircom'da Hedef Yüzde 50 Büyüme

Bircom\'da Hedef Yüzde 50 Büyüme

Bircom, 40'ıncı yılını kutlamaya hazırlanırken, büyümesini de sürdürüyor.

02.01.2012 15:05

Türkiye'nin önde gelen iletişim teknolojileri şirketlerinden Bircom, 40'ıncı yılını kutlamaya hazırlanırken, büyümesini de sürdürüyor. Türkiye'nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinin girebildiği Deloitte Fast 50 Programı'nda dört yıl üst üste yer alma başarısını gösteren ve 2011'i yüzde 50 büyüme ile kapatan Bircom'da yeni yılda da hedef yüzde 50 büyümeyi yakalamak. 2011'in değerlendirmesini yapan ve 2012 hedeflerine ilişkin bilgi veren Bircom CEO'su Burçin Bircanoğlu, sektörle ilgili öngörülerde de bulundu.

1972 yılında kurulan ve Türkiye'nin ilk iletişim teknolojileri şirketleri arasında yer alan Bircom, küresel çapta yaşanan ekonomik daralmaya karşın ortaya koyduğu yenilikçi yaklaşım ve hizmet politikası ile büyümesini 2011 yılında da sürdürdü. Yılı yüzde 50 büyüme oranı ile kapatan Bircom'da hedef 2012'yi de yüzde 50 büyüme ile sonlandırmak.

Bircom açısından 2011 yılının değerlendirmesini yapan Bircom CEO'su Burçin Bircanoğlu, yılı yüzde 50 gibi önemli bir büyüme oranı ile kapatmalarından duyduğu mutluluğu dile getirerek şöyle konuştu: "Her yıl değişerek gelişiyoruz. Son yıllarda çok büyük bir değişim sürecine girdik. 2010 yılında fiziksel ve donanımsal değişim yaşamış; ofisimizi, çalışma alanlarımızı ve tüm çalışma araçlarımızı yenilemiştik. 2011 yılında yönetim takımına yeni ve çok nitelikli takım arkadaşlarımız katıldı. Operasyon ekiplerimize de aynı şekilde, çalışırken büyük keyif aldığımız yeni arkadaşlarımız dahil oldular.

Organizasyon yapımızı hiyerarşik yapıdan fonksiyonel yapıya dönüştürdük. Ayrıca operasyonlarımızı yönettiğimiz bilişim altyapımızda kullanılan CRM sistemlerimizi de yeniledik ve süreçlerimizi tekrar yazdık. Tüm bu gelişmelerle birlikte müşteri sayımızda da önemli oranda artış sağladık. 2011'de müşteri portföyümüze 11 bin yeni firma daha katıldı.

"En büyük değişimi 2011'de yaşadık"

1999 yılında göreve başladığı günden bu yana Bircom'un yaşadığı en büyük değişim sürecinin 2011'de gerçekleştiğine değinen Bircanoğlu, sadece en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinin girebildiği Deloitte Fast 50 Programı'nda dört yıl üst üste yer alma başarısının da kendilerini daha büyük hedefler için motive ettiğini kaydetti.

Bircom'un geçtiğimiz yıllar içinde yazılım alanında da önemli başarılara imza attığını söyleyen Burçin Bircanoğlu, bu nedenle yazılım ekibinin 2011 yılında ayrı bir şirket olarak konumlandırılarak Bircom Teknoloji A.Ş.'nin kurulduğunu söyledi. Genel Müdürlük görevine sektörün deneyimli isimlerinden Murat Bolten getirilen Bircom Teknoloji A.Ş., başta çağrı ücretlendirme raporlama ve analiz çözümü Callipso Analyzer olmak üzere, iletişim teknolojileri alanında çeşitli özgün yazılımlar geliştiriyor.

2012 yılında Bircom'un 40'ıncı yılını kutlayacağını söyleyen Bircanoğlu, yeni yıldaki hedeflerine ilişkin şu bilgileri verdi: "Yarım yüzyıla yaklaşan deneyimimizle, 2012'den beklentilerimiz oldukça yüksek. Yine yüzde 50 büyüme hedeflediğimiz 2012'de, son kullanıcı tarafında çok ses getirecek yeni bir markayı Türkiye pazarına sunmanın gururunu yaşayacağız. Ayrıca, büyük bir hızla gelişmekte ve büyümekte olan çağrı merkezi pazarına da en kaliteli kulaklıkları, altyapı ekipmanlarını ve analiz yazılımlarını sunmaya devam edeceğiz."

"Mobil uygulama kullanmayan kalmayacak"

Bircom'un çözümleriyle her ölçekte işletmeye ulaşmayı hedeflediğini vurgulayan Bircanoğlu, "Bugün, karasal ve GSM telekom operatörü müşterilerimiz, ülke genelinde hizmet veren telekom ürünleri odaklı 600'den fazla bayimiz, Türkiye'nin önde gelen sistem entegratörü iş ortaklarımızla bu hedefimize adım adım yaklaşıyoruz. Hedefimiz, ürünlerimizin Türkiye'nin bilişim ve haberleşme kalitesini bir adım öteye taşımak ve sunduğumuz ürünlerin maksimum faydayı sağlaması. Sonuçta, ithalat ağırlıklı büyüyen sektörümüze uygun fiyatlı ve uzun yıllar hizmet verebilecek, yüksek kaliteli ürünler sunarak ülkemizin parasını doğru şekilde harcamaya özen gösteriyoruz" diye konuştu.

Sektörle ilgili öngörülerini de paylaşan Burçin Bircanoğlu şu bilgileri verdi: "Mobil uygulamaların geleceğinin parlak olduğunu söylemek bundan 10-15 yıl önce bir öngörü olabilirdi. Ancak bugün bu süreci birlikte yaşıyoruz ve gelecekte tasarlanan sistemleri mobilitenin şekillendireceğini söyleyebiliriz. Yeni uygulamaların SaaS ve mobilite ile bulut bilişimi bir arada sunacağına inanıyorum. Orta vadeyi düşünmeye çok gerek yok; yakın gelecekte herkes, her telefon kullanıcısı bir şekilde mobil uygulamaları kullanıyor olacak. Ödeme ve lokasyon bazlı mobil uygulamaların yakın gelecekte hayatımıza yenilikler getirdiğine şahit olacağız. İş uygulamalarının yanı sıra eğlence, sanat ve hatta eğitim alanlarında faaliyet gösterenlerin de altyapı ve yatırımlarını bu yönde hazırlamalarını öneririm."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Bircom'da Hedef Yüzde 50 Büyüme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement