Borsa İstanbul Özel Pazar'da Sinemia'ya Yeni Yatırım - Son Dakika
Ekonomi

Borsa İstanbul Özel Pazar'da Sinemia'ya Yeni Yatırım

Özel sinema kulübü Sinemia, Özel Pazar üzerinden gerçekleşen ikinci tur yatırımını Aslanoba Capital ve Özel Pazar'a üye olan ilk melek yatırım ağı niteliğindeki İstanbul Startup Angels üyelerinden Ali Çebi ve Burak Örücü'den aldı.

04.08.2016 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özel sinema kulübü Sinemia, Özel Pazar üzerinden gerçekleşen ikinci tur yatırımını Aslanoba Capital ve Özel Pazar'a üye olan ilk melek yatırım ağı niteliğindeki İstanbul Startup Angels üyelerinden Ali Çebi ve Burak Örücü'den aldı.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, halka açılmadan pay alım-satımı amacıyla şirketlerle yatırımcıları bir araya getiren web tabanlı ve üyelik bazlı platform olan Borsa İstanbul Özel Pazar'da yeni bir yatırım daha gerçekleşti.

Özel Pazar üyeleri arasında yer alan taraflardan Aslanoba Capital kurucu ortağı Hasan Aslanoba ve İstanbul Startup Angels üyelerinden Ali Çebi ve Burak Örcü, sinemaseverlerin hayatını kolaylaştırmak ve sinema aşkını paylaşmak için kurulmuş özel bir sinema kulübü olan Sinemia şirketine yatırım yaptı.

Aslanoba Capital, İstanbul Startup Angels üyelerinden Ali Çebi ve Burak Örcü ile Sinemia arasında dün gerçekleşen yatırımın imza töreni, Borsa İstanbul'un ev sahipliğinde yapıldı.

Törene Borsa İstanbul Özel Pazar Müdürü Recep Bildik, Aslanoba Capital kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Aslanoba, İstanbul Startup Angels kurucu ortağı ve Genel Müdürü Gülsüm Çıracı, İstanbul Startup Angels üyelerinden Ali Çebi ve Burak Örcü ile Sinemia Kurucusu Rıfat Oğuz da katıldı.

Törende Sinemia'nın Kurucusu Rıfat Oğuz, yeni yatırımla birlikte sinema platformu odağında yeni iş alanlarına gireceklerini ve yurt dışına açılma planlarını hızlandıracaklarını bildirdi.

Ağustos ayında hayata geçirecekleri yeni uygulamaları ile sinema deneyimini iyileştirmek ve kolaylaştırmak adına, kişiye özel önerilerden, sinema içi satışa kadar pek çok yeni özelliği pazara sunmuş olacaklarını aktaran Oğuz, "Sinemia app aynı zamanda sinemaseverlere özel bir sosyal medya mecrası da olacak." ifadelerini kullandı.

Aslanoba Capital ve İstanbul Startup Angels üyelerinden Ali Çebi ve Burak Örcü tarafından gerçekleştirilen yatırım ile birlikte Borsa İstanbul Özel Pazar üzerinden bu sene gerçekleşen toplam yatırım sayısı 7'ye yükseldi.

Böylece, 355 üyeye ulaşan Özel Pazar aracılığıyla Pazarın kuruluşundan itibaren bugüne kadar geçen 1,5 yıllık sürede yapılan toplam yatırım sayısı 10'a, yatırım tutarı ise 27 milyon liraya çıktı.

Sinemia ilk tohum yatırımını bu yılın başında yine Özel Pazar üzerinden Aslanoba Capital'den almıştı ve Aslanoba Capital şirketin yüzde 20 ortağı konumuna gelmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Borsa İstanbul Özel Pazar'da Sinemia'ya Yeni Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement