Boydak Holding'in Yöneticileri Gözaltında - Son Dakika
Ekonomi

Boydak Holding'in Yöneticileri Gözaltında

Kayseri'de sabah saatlerinde paralel yapı iddiasıyla, TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi ve Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak'ın da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

16.09.2015 07:59  Güncelleme: 15:07

Kayseri'de sabah saatlerinde paralel yapı iddialarına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarında Boydak Holding yöneticileri ile Melikşah Üniversitesi yöneticilerinin de bulunduğu 11 kişi göz altına alındı.

TÜRKİYE'NİN DEVLERİNDEN

Mobilya, enerji, bankacılık, tekstil gibi 12 sektörde faaliyet gösteren Boydak Holding bünyesinde 41 şirket bulunuyor.

MEMDUH BOYDAK DA GÖZALTINDA

Aralarında Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi olan Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak'ın da bulunduğu işadamları bugün saat 07.00'de ev ve iş yerlerinden alınarak Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Polis ekipleri Talas ilçesinde bulunan Melikşah Vakıf Üniversitesi'ne de giderek, buradaki yöneticilerini de gözaltına aldı.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRLDİLER

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki Adli Tabiplikte ayrı ayrı sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Polis yetkilileri Melikşah Üniversitesi yönetimiyle ilgili başlatılan operasyonun genişleyebileceğini, şu anda gözaltında aralarında işadamı ve üniversite yöneticileri dahil 11 kişinin bulunduğunu ifade ettiler.

'HOLDİNGE YÖNELİK DEĞİL'

Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak'ın avukatı Hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada "Boydak Holding'e yönelik bir operasyon bir baskın yok. Sadece Memduh Bey'in ifadesine başvurulacak şu an. Durum bundan ibaret." dedi. Boydak'ın avukatı Melikşah Üniversitesi yöneticilerine ilişkin operasyon ile ilgili ise, bilgisinin olmadığını söyledi.

YAĞMA SUÇLAMASI

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, operasyon "nitelikli ve örgütlü yağma" suçlamasıyla başlatıldı. Hakkında yakalama kararı bulunan 4 kişi ise adreslerinde bulunamadı.

BU SEFER GEREKÇE KAMULAŞTIRMA

Alınan bilgilere göre, üniversiteye ve vakfa yapılan baskının gerekçesiyle ilgili öne sürülen iddialar ise kamulaştırma. Melikşah Üniversitesi, Talas ilçesinde bulunan kampüs alanının hemen yanı başındaki şahıslara ait arazileri kurulduğu günden bu yana anlaşmalı olarak satın alıyor ve üniversite bünyesine katıyor. Bu bölgede henüz kamulaştırılmayan, üniversite arazisine dahil edilmeyen şahıslara ait arazilerle ilgili şikayette bulunulduğu iddia ediliyor. Arazi sahiplerinin, iddiaya göre arazilerinin gasp edildiği yönündeki şikayeti üzerine savcılık tarafından 'yağma ve gasp için örgüt oluşturma' suçundan üniversite yönetimi hakkında soruşturma açtığı da iddialar arasında. Ancak konu olan arazilerin henüz şahısların üzerinde olduğu ve herhangi bir alım işlemi yapılmadığı belirtildi.

FUATAVNİ OPERASYONU YİNE BİLDİ

Önceden deşifre ettiği operasyonlarla internette fenomen haline gelen Fuatavni, Kayseri'de bu sabah başlatılan operasyonu da bilmiş oldu. Fuatavni yapılan operasyon hakkında, "Yarın ki kumpasın merkezi Kayseri. Algı operasyonlarını yurt sathına yaysalar da gündemi değiştiremiyorlar." tweetini paylaşmıştı.

14 BİN KİŞİYE İŞ SAĞLIYOR

Boydak, çalışan sayısı ve elde ettiği ciro ile Türkiye'nin önde gelen grupları arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıl 6.5 milyar lira ciro elde eden Boydak Holding bünyesinde 14 bin kişi çalışıyor.

8 ŞİRKETİ TÜRKİYE'NİN İLK 500'ÜNDE

Holding bünyesindeki şirketlerden 8'i Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alıyor.

6 YIL ÖNCE EĞİTİME BAŞLADI

Operasyonun yapıldığı Melikşah Üniversitesi ise 2009 yılında eğitim öğretime başladı. Üniversite bünyesinde, hukuk, mühendislik, sağlık bilimleri gibi fakülteler bulunuyor.

Ayrıntılar gelecek...

Boydak Holding\'in Yöneticileri Gözaltında

Son Dakika Ekonomi Boydak Holding'in Yöneticileri Gözaltında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (48)

  • Ali Gür: Erdoğan'ı korku sardı. Bu bariz belli oldu. 51 10 Yanıtla
  • işveren: BURADAN YAZANLARA SORUYORUM.HİÇ BEŞ KİŞİYE İŞ İMKANI VEREN VAR MI?KONUŞMASI YAZMASI KOLAY. 43 15 Yanıtla
  • mohikan: boydaklar binlerce kişiye ve ailesine ekmek sağlıyor paralel maralel hikâye havuza dokmuyor diye zorlarina gitti 48 6 Yanıtla
  • engin: aramalarda çok sayıda tekli koltuk, çekyat , halı ele geçirildi. 44 5 Yanıtla
  • Vatandaş: Paraleli bırak pkk ile uğraş!.. 41 7 Yanıtla
  • KAYSERİLİ: ÜLKE EKONOMİSİNİ DÜZELTİN EY AKP GEÇİNEMİYORUZ. SİZ NEYİN DERDİNDESİNİZ. YUH OLSUN SİZE 41 6 Yanıtla
  • ESKİŞEHİRLİ: YENİ TÜRKİYE BU FİRMALARI PARALELCİ İLAN EDİP EL KOYARAK ZENGİN AKPLİLER TOPLULUĞÜ OLUŞTULURMU. 38 9 Yanıtla
  • Leyla: Bu veballe bu ülke çok çeker, herkesmi kötü her muhalifmi kötü, hiçbirimi doğru konuşmuyor, senin çevrendeki herkesmi doğru, temiz, yapmayın ya günahtır vallahi. 43 4 Yanıtla
  • maske: 5 şehit var bunlar numara 35 11 Yanıtla
  • ADANALI: KORKUYORUM AKP BÜTÜN ŞİRKETLERİ PARALELCİ İLAN EDİP ARAKLAYACAK MI 34 11 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement