Bursa 14. Uluslararası Tarım Fuarı - Son Dakika
Ekonomi

Bursa 14. Uluslararası Tarım Fuarı

Bursa'da 14. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile 9. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı'nın açılışı yapıldı.

12.10.2016 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da 14. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile 9. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı'nın açılışı yapıldı.

TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuarların açılışına, Vali Vekili Ergün Güngör, Büyükşehir Belediyesi Tarım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bektaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Durali Koçak ile sektör temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, buradaki konuşmasında, fuarlara daha ilk günden ziyaretçi akını olduğunu söyledi. Bunun normalleşme sürecine girildiğinin en güzel örneği olduğunu belirten Ersözlü, "Bu ilgi işlerin açıldığının, beklenen, ertelenen adımların yerine geleceğinin göstergesidir. Bu fuar, tarım sektörüne önemli mesajlar verecek. Akıllı tarım makineleri, traktörler görücüye çıkacak. Firmalar önemli bağlantılar yapacak." diye konuştu.

Fuarlara 22 ülkeden 451 firmanın katılacağını ifade eden Ersözlü, "Çeşitli coğrafyalardan, 46 ülkeden ziyaretçilerimiz var. Ülkemizde 7 iklim coğrafyasına hitap eden tek fuar, bu fuardır. 300 binin üzerinde ziyaretçi bekliyoruz. Geçen yıla göre yüzde 8'lik bir büyüme oranıyla açıyoruz. Bu, sürdürülebilir bir başarıdır. Böyle fuarlar Türkiye'nin tarım sektöründeki ihracatının yüzde 15'ini karşılıyor." dedi.

Konuşmaların ardından fuar alanları gezildi. Fuarlar, 1 6 Ekim Pazar akşamına kadar ziyarete açık olacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bursa 14. Uluslararası Tarım Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement