Bursa'da 23 bin hanenin elektriği borcundan dolayı kesik - Son Dakika
Ekonomi

Bursa'da 23 bin hanenin elektriği borcundan dolayı kesik

Bursa\'da 23 bin hanenin elektriği borcundan dolayı kesik

Mart ayında pandemi yasaklarının başlamasıyla eve kapanan vatandaşların elektrik faturaları yüzde 15 daha yüksek geldi.

14.11.2020 11:53  Güncelleme: 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mart ayında pandemi yasaklarının başlamasıyla eve kapanan vatandaşların elektrik faturaları yüzde 15 daha yüksek geldi. Büyük dağıtım şirketleri pandeminin başladığı tarihten itibaren ödenmemiş faturaları nedeniyle elektrik kesintisi yapamadı. Ancak normalleşme sürecinin başladığı Eylül ayından itibaren kesintiler başladı. Konuyu TBMM gündemine taşıyan ve Bursa'da kaç elektrik abonesinin borcu olduğunu, normalleşme sürecinde kaç abonenin elektriğinin kesildiğini soran CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın'a Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den cevap geldi.

Verilen cevapta 2020 yılının ilk 9 ayında Bursa ve ilçelerinde mesken tarifesinde bulunan 123 bin 558 abonenin elektrik borcu olduğu, yine ilk 9 ayda toplam 21 milyon 249 bin 095 lira elektrik borcu olduğu ve 22 bin 650 hanenin elektriğinin kesildiği bilgisine yer verildi.

Erkan Aydın konuyu şöyle değerlendirdi:

"Bursa'da 2020 yılı ilk 9 ayında 123 bin 558 mesken abonesinin elektrik borcunu ödeyememesi çok önemli. Çünkü, vatandaşın içinde bulunduğu ve ekonominin yaşadığı sıkıntıyı gözler önüne seriyor. Sadece Bursa'da 123 bin 558 ailenin elektrik borcunun olduğu ve yaklaşık 23 bin kişinin de elektriğinin kesildiği bir durumda hükümetin bir an önce elektrik ve doğalgaz giderlerini düşürmeye yönelik adımlar atması geriyor. Bir evin bütçesinde neredeyse bir kira bedeli kadar elektrik gideri oluştu. Vatandaşlarımız açısından bu sürdürebilir değil. Hükümetin bir an önce bu konuları çözüm getirmesini talep ediyoruz. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Bursa'da 23 bin hanenin elektriği borcundan dolayı kesik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bodrum Belediyesi Atalık Yerli Tohumları Üreticilere Hibe Etti
    16:37 Bodrum Belediyesi Atalık Yerli Tohumları Üreticilere Hibe Etti

    Bodrum Belediyesi tarafından Atalık yerli tohumlardan üretilen fideler üreticilere hibe edildi. Atalık tohumlardan üretilen fidelerle 1,5 milyonluk tasarruf yapıldı.

  • Afyonkarahisar Belediye Başkanı Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına Katıldı
    16:15 Afyonkarahisar Belediye Başkanı Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına Katıldı

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, kentte düzenlenen Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına katıldı. Başkan Köksal, fuarın şehir ekonomisine can suyu olmasını temenni etti.

  • Trabzon'da 'Alo 199' Çağrı Merkezi Kapatılma Kararına Tepki
    16:11 Trabzon'da 'Alo 199' Çağrı Merkezi Kapatılma Kararına Tepki

    Trabzon'da Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri bünyesinde faaliyet gösteren 'Alo 199' çağrı merkezinin kapatılma kararı, çalışanlar tarafından protesto edildi. Çalışanlar, kararın Trabzon'un ekonomisine zarar vereceğini ve 350 kişinin işsiz kalacağını belirterek tepki gösterdi.

  • MÜSİAD, Türkiye'nin Gücü Ödülleri'ni 9 Mayıs'ta verecek
    16:06 MÜSİAD, Türkiye'nin Gücü Ödülleri'ni 9 Mayıs'ta verecek

    Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), bu yıl "Türkiye Ekonomi Basını Ödülleri" ve "Bilim ve Teknoloji Ödülleri"ni tek çatı altında birleştirerek "Türkiye'nin Gücü Ödülleri" adıyla 9 Mayıs'ta Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törenle verecek.

  • Ticaret Bakanlığı, restoran ve kafelerde fiyat etiketi denetimi yaptı
    16:03 Ticaret Bakanlığı, restoran ve kafelerde fiyat etiketi denetimi yaptı

    Ticaret Bakanlığı ekipleri, 81 ilde restoran ve kafelerde, tarife ve fiyat listelerinin görünür şekilde işletmenin önüne ve masaların üzerine konulması uygulamasına ilişkin denetim yaptı. Denetimlerde, fiyat tarifelerinin, iş yerlerinin giriş kapısının önüne ve masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde konulup konulmadığı incelendi. Denetimler sonucunda birçok işletmeye idari para cezası uygulandı.

  • Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri yol kontrolleri gerçekleştirdi
    16:01 Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri yol kontrolleri gerçekleştirdi

    Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli ve İlçe jandarma ekipleri tarafından hayvan hareketleri ve hayvansal ürünlerin denetimleri çerçevesinde yol kontrolleri gerçekleştirildi.

  • İnebolu'da çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı
    15:50 İnebolu'da çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı

    Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı. İlçede rekor sayıda fide dağıtımı gerçekleştirildi. Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, dağıtım programında yaptığı konuşmada, geçen seneye göre 2,5 kat daha fazla fide dağıtıldığını belirtti. İnebolu'nun en fazla seraya sahip ilçe olduğunu vurgulayan Baycar, seracılığın yoğun olduğu köylerde göç olmadığını ve bu sayede köy nüfuslarının azalmadığını ifade etti. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hülya Karaaslan ise TAKE Projesi kapsamında üçüncü kez fide dağıtımı yapıldığını ve 100 bin fidyenin yetersiz olduğunu söyledi.

  • Manisalılara kartlı sayaçtan mekanik sayaca geçiş için adımlar
    15:49 Manisalılara kartlı sayaçtan mekanik sayaca geçiş için adımlar

    Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, zorunlu kartlı sayaç uygulamasının kaldırılması kararının ardından mekanik sayaca geçmek isteyen Manisalıların uygulaması gereken adımları açıkladı.


Advertisement