Bursa'dan Bafra'ya uzanan lezzet zinciri - Son Dakika
Ekonomi

Bursa'dan Bafra'ya uzanan lezzet zinciri

Bursa\'dan Bafra\'ya uzanan lezzet zinciri

Avrupa'nın en büyük entegre köfte tesisine sahip olan Köfteci Yusuf, 82. şubesini açtığı Samsun'un Bafra ilçesinde müşterilerini misafir gibi karşılıyor.

26.02.2020 22:45  Güncelleme: 22:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa'nın en büyük entegre köfte tesisine sahip olan Köfteci Yusuf, 82. şubesini açtığı Samsun'un Bafra ilçesinde müşterilerini misafir gibi karşılıyor.

1996 yılında Bursa'nın İznik ilçesinde 4 masalı bir dükkan olarak hizmete başlayan Köfteci Yusuf, gıda ve restoran sektöründe yeni açmış olduğu şubeleri ile büyümeye devam ediyor. Bursalı girişimci Yusuf Akkaş'ın Bursa'nın Yenişehir ilçesinde 50 bin metrekare alan üzerine kurduğu köfte fabrikasında veteriner hekim kontrollerinde özenle seçilmiş hayvanların gerekli tüm kontrolleri sağlandıktan sonra günlük olarak taze bir şekilde hazırlanan ürünler dondurulmadan tüm şubelere gönderiliyor.

Türk mutfağında önemli bir yeri olan köfte, sofraların olmazsa olmazı köftenin içeriği yüzde 70 dana eti, yüzde 30 kuzu eti, ekmek, pul biber, beyaz soğan ve tuz kullanılarak hazırlanıyor. Köfte ile birlikte diğer ızgara ürünlerinin de misafirleri ile buluşturan Köfteci Yusuf, yemekte kaliteye önem verenlerin vazgeçilmezleri arasında yerini aldı.

Samsun- Sinop kara yolu üzeri Lengerli Kavşağı'nda bulunan şube 600 metre kare alanda hizmet veriyor. Şube, aynı anda 374 misafire hizmet verebilme imkanına sahip.

"Müşterilerimizi misafir olarak görüyoruz"

Şube Müdürü Yunus Emre Temizyürek, "35 kişilik ekibimizle beraber 2019 yılında 82. şubemizi Bafra'da açtık. Yaklaşık 8 aydır Bafra'dayız. Bizi köfteci olarak bilirler. Et ürünlerimizin yanı sıra 16 çeşit kahvaltımız da var. Kahvaltımızın yanında Türk kültürünün içerisinde ayrılmaz bir parçası olan çay da ikramımızdır. Özellikle bu kültürü devam ettiriyoruz. Lezzetlerimizden bir tanesi de Köfteci Yusuf'la bağdaşmış olan kaymaklı ekmek kadayıfı. Bu kadayıfı tattırmadan misafirlerimizi göndermiyoruz. Bizi diğerlerinden ayıran özellik, gelen müşterilerimizi biz misafir olarak görüyoruz. Bu şekilde misafir kültürünü yaşatmaya çalışıyoruz. O kültürün içerisinde esnaf kültürü var. Esnaf kültürümüzü bütün misafirlerimize huzur içerisinde sunuyoruz. Köfte, sucuk, et ve etlerin dana ve kuzu şeklinde antrkot, biftek, bonfile gibi çok değerli etlerimiz var. Aynı şekilde kuzu küşleme, kuzu beyti sarma, şiş var. Bu şekilde misafirlerimize lezzeti sunmak için kadromuzla beraber hizmet etmekteyiz. Personellerimiz de Türk kültürünü bizzat misafirlerimize yansıtıyor. Kaliteli ve hızlı hizmet aldıklarından dolayı müşterilerimizden güzel dönüşler alıyoruz. Biz de müşteri de memnun" dedi.

"Helal kesim kriterlerine uygun"

Köfteci Yusuf Genel Müdür Yardımcısı Kemal Dedeli ise, "Bafra şubemizde mükemmel bir hizmet sunuluyor. Aynı zamanda bir kasap reyonumuz da var. Bafra şubemize gelen misafirlerimiz evlerine taze istedikleri kıymayı, istedikleri hayvanın bölgesinden çektirebilir. Dilediği bölgeden kuşbaşı etini yaptırabilir ve çok değerli olan fermente sucuğumuzu yine şubemizden temin edebilirler. Tüm ürünlerimiz gıda kontrolleri ve helal kesim kriterlerine uygun olarak entegre tesisimizden çıkışı gerçekleşiyor. Fabrikamız Bursa'nın Yenişehir ilçesinde. Veteriner hekim kontrollerinde özenle seçilmiş hayvanların gerekli tüm kontrolleri sağlandıktan sonra günlük olarak taze bir şekilde dondurulmadan tüm ürünlerimizin şubelerimize gönderimini sağlıyoruz. Bafra şubemizde de her gün taze olarak köfte, sucuk ve etlerimiz geliyor. Masa servisinde de taze et yediriyoruz. Misafirlerimiz hesaplı kasabımıza uğrayıp taze etleri evlerine alabilirler. Bafra şubemiz açılalı yaklaşık 8 ay oldu. Kahvaltı için de bizi tercih eden çok fazla misafirimiz var. Pişmiş et konusunda da hesaplı kasap konusunda da güvenle bizleri tercih edebilirler. Hizmet vermekten mutluluk duymaktayız. Bölge halkına da bizleri tercih ettikleri için çok teşekkür ederiz" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Bursa'dan Bafra'ya uzanan lezzet zinciri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı
    23:17 Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı

    Kayseri'de düzenlenen törende, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton sertifikalı nohut, aspir, yeşil mercimek, sorgum sudan ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir noktada yer aldığı belirtilirken, proje kapsamında son 4 yılda 8 bin ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştiği ve 400 bin dekar alanın tarımsal üretime kazandırıldığı ifade edildi.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.

  • Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi
    19:13 Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi

    Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitliğinin dünyada bir marka haline geldiğini belirterek, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalıştıklarını ve Sahra Altı Afrika bölgesindeki faaliyetlerini artırdıklarını söyledi. Türk müteahhitlik firmalarının mart sonu itibarıyla 136 ülkede, 507 milyar dolar tutarında 12 binin üzerinde proje üstlendiği ifade edildi.


Advertisement