Koçtaş'ın 35 Ev geliştirme perakendeciliğinin öncü şirketlerinden Koçtaş'ın 35. mağazası Ankara Eryaman'da yepyeni bir formatla Koç Holding CEO'su Turgay Durak ve Koçtaş'ın ortağı Kingfisher Grubu'nun CEO'su Ian Cheshire'ın katılımıyla hizmete açıldı. Koçtaş, Avrupa'nın en büyük oyuncusu Kingfisher Grubu'na bağlı B&Q ile ortaklığında geride kalan 10 yılı, yepyeni bir formatla Ankara Eryaman'da hizmete sunduğu 35. mağazası ile kutladı. Koç Grubu'na bağlı Koçtaş ile Kingfisher Grubu'na bağlı B&Q arasında 2000 yılında gerçekleşen yüzde 50-50 ortaklığın 10. yılı tamamlanırken, Koçtaş sadece ev geliştirme sektöründe değil, Türk perakende sektöründe de çok farklı bir modeli tüketiciyle buluşturdu. 19 ilde açtığı 35 mağaza ile yaklaşık 200 bin metrekarelik satış alanına ulaşan Koçtaş'ın, Ankara Eryaman'da yaklaşık 9 bin metrekarelik alana kurulan ilk yeni nesil mağazasının açılışı nedeniyle Türkiye'ye gelen Kingfisher Grubu CEO'su Ian Cheshire ve Koç Holding CEO'su Turgay Durak, ortaklıkla ve yeni nesil Koçtaş'la ilgili açıklamalarda bulundu. İki CEO, 35. Mağaza'nın açılışı şerefine İngiltere Büyükelçiliği'nde düzenlenen resepsiyona katıldı. Resepsiyonda, Durak ve Cheshire'e Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grup Başkanı Tamer Haşimoğlu, Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu da eşlik etti. İngiltere Büyükelçisi David Reddaway'in evsahipliği yaptığı resepsiyonda yaptığı konuşmada, Koçtaş-B&Q ortaklığının iki ülke arasındaki ticari ilişkilere yaptığı pozitif katkıya vurgu yaptı.
-"YENİ NESİL KOÇTAŞ'TA KAPALIÇARŞI'DAN İLHAM ALDIK"-
Koçtaş'ın Eryaman mağazasının "yeni nesil Koçtaş'ın yeni yüzü olacağını vurgulayan Koç Holding CEO'su Turgay Durak, Eryaman mağazası ile bambaşka bir Koçtaş'ı tüketici ile buluşturacaklarını söyledi. "Yeni nesil Koçtaş tamamen müşteri odaklı düşünülerek yapılandırıldı ve bu yönüyle perakende sektörüne önemli yenilik getirecek" diyen Durak, yeni nesil Koçtaş mağazasını tasarlarken ülkemizin en eski ve en başarılı alışveriş merkezi olan Kapalıçarşı'dan ilham aldıklarını ifade etti. Yeni nesil Koçtaş mağazasının perakende sektöründe bir inovasyon örneği olduğuna dikkat çeken Durak, "Dekorasyon fikirleri, yaratıcı çözüm önerileri, alışveriş bulvarları ve sokakları, keyifli alışveriş için simitçiler bile olacak. Sadece ihtiyacı olan; evini, bahçesini güzelleştirmek isteyen tüketicileri değil bu yeni ve farklı alışveriş deneyimini yaşamak, görmek isteyen tüm Ankaralılar'ı Eryaman mağazasını görmeye davet ediyoruz" dedi.
-"ÜRÜNLERİMİZİN YÜZDE 85'İ YERLİ ÜRETİCİDEN"-
Koç Grubu olarak ortaklık kültürüne çok aşina bir grup olduklarını söyleyen Koç Holding CEO'su Durak şu açıklamalarda bulundu:
"B&Q ortaklığı bunun en iyi örneklerinden biri" dedi. Kingfisher Grubu'nun ev geliştirme perakendeciliği alanındaki deneyim ve pazar gözlem güçlerinin bu ortaklığın çok iyi iş sonuçlarına ulaşmasını sağladığını vurgulayan Durak, "Bu ortaklık çok güzel sonuçlar doğurdu, bunlardan biri de birlikte çalıştığımız Türk üreticilerini Kingfisher dünyasıyla tanıştırmamız oldu."
-KOÇTAŞ'TA SATILAN ÜRÜNLERİN YÜZDE 85'İ YERLİ ÜRETİCİDEN TEMİN EDİLDİ-
Koçtaş'ın faaliyet başladığı ilk günden bu yana "Daima En İyi Fiyatlar" anlayışı ile hareket ettiğine dikkat çeken Turgay Durak, Koçtaş mağazalarından satılan ürünlerin yüzde 85'inin yerli üreticiden temin edildiğini ifade ederek, "Koçtaş bir yandan mağazalarında yerli üreticiden temin edilen malların satılması konusunda büyük hassasiyet gösterirken bir yandan da yerli üreticinin dışarıya açılmasına da vesile oluyor" dedi.
Durak, "Bu modelde en önemli unsurlardan biri tedarikçiyle kurduğumuz güvene dayalı ilişki. Birlikte büyüyoruz ve kurum değerlerimize paralel olarak büyürken büyütüyoruz" diye konuştu.
-"GRUP OLARAK PERAKENDENİN GÜCÜNE ÇOK İNANIYORUZ"-
Kingfisher ortaklığı doğrultusunda bilgi paylaşımı ve format geliştirmenin yanı sıra uluslararası ortak satın alma gücü ile çok farklı ürünleri müşterilere uygun fiyata buluşturma imkanı bulduklarını belirten Turgay Durak, şöyle devam etti:
"Şu anda Fransa'nın en büyük ev geliştirme perakendecilerinden biri olan ve 102 mağazası ile hizmet veren aynı gruba bağlı Castorama'da veya İngiltere'de 300'den fazla mağazası olan B&Q mağazalarında satılan ürünleri Koçtaş raflarında da oldukça uygun fiyatlarla sunabiliyoruz. Dünyada ev geliştirme ve perakendecilik alanlarında yaşanan tüm gelişmeleri ve trendleri de eşzamanlı olarak takip edip bu bilgileri müşterilerimizin avantajına çevirebiliyoruz." Grup olarak perakendenin gücüne çok inandıklarını söyleyen Turgay Durak, "Perakende bizim tüketiciyle birebirde temas etmemizi sağlayan bir alan. Bu nedenle de Koçtaş'ın yakaladığı büyüme hızından, Anadolu'da yaygınlaşmasından çok memnunuz. Bugün Türkiye çok hızlı bir gelişim süreci yaşıyor. İnsanların gelir düzeyi arttıkça evlerini, yaşadıkları yerleri düzenleme, geliştirme istekleri de artıyor. Bu nedenle bana göre gelişen Türkiye'de Koçtaş çok önemli bir segmenti temsil ediyor, çok da iyi bir iş modeliyle yoluna devam ediyor" dedi.
-"ORTAKLIKTA İMZAM VAR, KOÇTAŞ BENİM İÇİN ÇOK ÖZEL"-
Kingfisher Grubu bünyesinde Türkiye ile beraber İngiltere, İrlanda, Fransa, Çin, İspanya, Rusya ve Polonya'nın da bulunduğu toplam sekiz ülkede 900'e yakın fazla ev geliştirme mağazası bulunduğunu söyleyen Kingfisher CEO'su Ian Cheshire, Koçtaş'ın Kingfisher'ın en başarılı işleri arasında yer aldığını belirtti. Cheshire şu açıklamalarda bulundu:
"Koçtaş'ın pazardaki başarısı bizim açımızdan son derece gurur verici. Bu ortaklık benim için de çok özel bir anlam taşıyor. Çünkü 2000 yılında ortaklık sözleşmesine ben imza attım, işin geldiği başarılı nokta beni ayrıca mutlu ediyor. Koçtaş, Kingfisher dünyasında en hızlı büyüyen şirketlerinden biri. Bugün açılan yeni mağaza, hali hazırda pazar lideri olan Koçtaş'ın gelişimi ve büyümesi için yeni kapılar açacak düşüncesindeyim."
-"KOÇ, BİZİM İÇİN RÜYA GİBİ BİR PARTNER"-
Koç Grubu'nun Kingfisher için rüya gibi bir partner olduğunu belirten Cheshire, "Koç Grubu sadece büyük bir grup olması nedeniyle değil, sahip olduğu paha biçilmez yerel pazar bilgisiyle de bizim için çok büyük bir şans" dedi. Koç Grubu ile ortaklığın karşılıklı fayda ve güvenle çok iyi sonuçları yarattığını vurgulayan Ian Cheshire, "İçtenlikle söylüyorum ki, onlar olmadan bizim Türkiye'de bu başarıyı yakalamamız mümkün olamazdı" şeklinde konuştu.
-"TÜRKİYE'NİN BÜYÜME POTANSİYELİ ÇOK ETKİLEYİCİ"-
Kingfisher olarak Türkiye'nin büyüme potansiyelinden çok etkilendiklerini vurgulayan Ian Cheshire, "Bizim için Türkiye çok büyük ve önemli bir pazar. Geçtiğimiz yıl İngiltere adeta yerinde sayarken, Türkiye'nin büyüme oranı yüzde 9 olarak gerçekleşti. Ben Türkiye'yi genç nüfusundan da aldığı güçle her geçen gün gelişen bir ülke, Avrupa'nın önemli bir parçası olarak görüyorum" dedi.
Kingfisher'ın Türkiye'ye verdiği önemin bir işaretinin de, geçtiğimiz aylarda düzenlenen üst düzey yöneticiler toplantısı için İstanbul'un seçilmesi olduğunu belirten Cheshire, "250 kişiden oluşan yönetici ekibimize Türkiye'nin ne kadar önemli bir pazar olduğunu yerinde göstermek ve anlatmak için en önemli buluşmamızı İstanbul'da gerçekleştirdik" diyerek sözlerini tamamladı.
Açılış töreni ardından Turgay Durak ve Ian Cheshire misafirlerle birlikte yeni nesil Koçtaş mağazasını gezdiler. - Ankara
Son Dakika › Ekonomi › Ceo'lar Yeni Nesil Koçtaş İçin Ankara Eryaman'da Buluştu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.