CHP'li Kılıç'tan iş yeri kiralarının sabitlenmesi için kanun teklifi - Son Dakika
Ekonomi

CHP'li Kılıç'tan iş yeri kiralarının sabitlenmesi için kanun teklifi

CHP\'li Kılıç\'tan iş yeri kiralarının sabitlenmesi için kanun teklifi

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, iş yeri kira artış oranının 31 Aralık 2023'e kadar yüzde 30'u aşmamasını amaçlayan kanun teklifi hazırladı.

26.01.2023 11:20  Güncelleme: 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, iş yeri kira artış oranının 31 Aralık 2023'e kadar yüzde 30'u aşmamasını amaçlayan kanun teklifi hazırladı.

Kılıç'ın Meclis Başkanlığına sunduğu Türk Borçlar Kanunu, Vakıflar Kanunu ve Sosyal Güvenlik Kurumuna İlişkin Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'yle, iş yeri, ofis, vakıflara ait taşınmazlar ile Sosyal Güvenlik Kurumunun mülkiyetindeki yerlerin kira sözleşmelerinde artış oranının, 31 Aralık 2023'e kadar yüzde 30 olarak uygulanması öngörülüyor.

Teklifin gerekçesinde, söz konusu iş yerleri ve ofislerin kiralarına yüzde 300'ü bulan zamların, zor günler geçiren esnafın belini iyice büktüğü belirtildi.

Yüksek elektrik ve doğalgaz faturalarına girdi maliyetlerinin yüksek olması da eklendiğinde "esnafın nefes alamaz duruma geldiği" ifade edilen gerekçede, "İş yeri sahiplerinin yüksek kira artış talepleri, iş yeri sahibi ile kiracıyı karşı karşıya getirmektedir. İş yerleri ve ofislerin kira artış oranlarının belirli bir süre sınırlandırılması esnafı ekonomik olarak rahatlatacak." denildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi CHP'li Kılıç'tan iş yeri kiralarının sabitlenmesi için kanun teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement