Çılgın Proje İçin Kim Ne Dedi? - Son Dakika
Ekonomi

Çılgın Proje İçin Kim Ne Dedi?

Çılgın Proje İçin Kim Ne Dedi?

Başbakan Erdoğan Çılgın Proje'yi açıkladı, tartışmalar başladı. İşte uzmanların proje için yorumları...

28.04.2011 08:28

Kent Bilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp: İyi yapılır ve bütün kesimlerin görüşleri dikkate alınırsa İstanbul'u uçurur.

Maramaray Proje Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sami Gören: Mühendislik açısından hiçbir problem teşkil etmeyecek mantıklı ve makul bir proje. Konsept olarak İstanbul'u rahatlatabilecek düzeyde.

Çevre Mühendisi Prof. Dr. Mehmet Borat: Gerekli önlemler alındığı takdirde Boğaz'ın yükü hafifleyecek, İstanbul şehri için söz konusu olarak tehlikeler azalacak.

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası Başkanı Şükrü Koçoğlu: Dünyanın en büyük inşaat projesi olabilir. Bu entegre projenin maliyeti 50 milyar doların çok çok üzerinde olur.

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt: 10 bilerce kişiye sağlayacağı istihdamla işsizliğe çare olacak. Ekonomiyi de canlandıracaktır.

Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu: Proje hayata geçtiğinde İstanbul'un şekli, şemali değişeceği gibi yapı anlayışı da değişecek, yeni merkezler oluşacak.

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu: Yapılabilir bir proje. Finans sorunu olmaz. Tersine kendi kaynağını oluşturur. İstanbul'un bu kanala ihtiyacı var. Hem para kazanırsınız, hem de siyasi gücünüz artar.

ATO Başkanı Salih Bezci: Projenin genişliği yer yer 500 metreye çıkartıp oralara da yat limanları yapmak lazım. Böyle olursa ekonomiye çok büyük katkı sağlar.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir: Yeni projeyle bu kanaldan geçecek gemilerden bir para kazanma imkanı da herhalde olacaktır. Dolayısıyla bu Montrö Anlaşmasını da arkadan dolaşan bir alternatif güzergah olmuş olacak.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Çılgın Proje İçin Kim Ne Dedi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement