Çin'de Yaz Hasadı Sürerken Buğday Piyasası İstikrarını Koruyor - Son Dakika
Ekonomi

Çin'de Yaz Hasadı Sürerken Buğday Piyasası İstikrarını Koruyor

Çin\'de Yaz Hasadı Sürerken Buğday Piyasası İstikrarını Koruyor

Çin, yaz hasadını kolaylaştırma çabaları çerçevesinde buğday alım seviyesini koruyarak buğday piyasasının istikrarını güvence altına aldı. Ülkede tahıl üretimi yapılan başlıca bölgelerdeki işletmeler 30 Haziran itibarıyla yaklaşık 25 milyar kilogram buğday satın aldı. Bu bölgelerde buğday alım fiyatının kilogram başına ortalama 2,76 yuan olduğunu belirten idare, fiyatın gelecekte de sabit kalmasını beklediklerini açıkladı. Çin, olumsuz hava koşullarına rağmen tahıl güvenliğini korumak için çok yönlü çaba sarf ediyor. Çin Tarımsal Kalkınma Bankası da bu çabalara destek olarak yazlık tahıl alımını desteklemek üzere 110 milyar yuan değerinde kredi tahsis etti.

04.07.2023 12:04
Çin'de Yaz Hasadı Sürerken Buğday Piyasası İstikrarını Koruyor
Çin'in doğusundaki Shandong eyaletine bağlı Tai'an şehrinin Ningyang ilçesinde tarım makineleriyle buğday hasadı yapılıyor, 2 Haziran 2023. (Fotoğraf: Xinhua)

BEİJİNG, 4 Temmuz (Xinhua) -- Çin, yaz hasadını kolaylaştırma çabaları çerçevesinde buğday alım seviyesini koruyarak buğday piyasasının istikrarını güvence altına aldı.

Çin Ulusal Gıda ve Stratejik Rezervler İdaresi'nin Pazartesi günü açıkladığı verilere göre, ülkede tahıl üretimi yapılan başlıca bölgelerdeki işletmeler 30 Haziran itibarıyla yaklaşık 25 milyar kilogram buğday satın aldı.

Bu bölgelerde buğday alım fiyatının kilogram başına ortalama 2,76 yuan (yaklaşık 0,38 ABD doları) olduğunu belirten idare, fiyatın gelecekte de sabit kalmasını beklediklerini açıkladı.

Çin, olumsuz hava koşullarına rağmen tahıl güvenliğini korumak için çok yönlü çaba sarf ediyor. Çin Tarımsal Kalkınma Bankası da bu çabalara destek olarak yazlık tahıl alımını desteklemek üzere 110 milyar yuan değerinde kredi tahsis etti.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Ekonomi Çin'de Yaz Hasadı Sürerken Buğday Piyasası İstikrarını Koruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement