Derince Limanı İhalesi Safi Yakıt'ın - Son Dakika
Ekonomi

Derince Limanı İhalesi Safi Yakıt'ın

Derince Limanı'nın özelleştirme ihalesini 543 milyon dolarla Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret kazandı.

05.06.2014 14:51  Güncelleme: 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğüne ait Derince Limanı'nın 39 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirme ihalesini 543 milyon dolarla Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret kazandı.

YILPORT İLK ARTIRMADA ELENDİ

ÖİB Başkan Vekili Ahmet Aksu'nun başkanlığında gerçekleştiren ihaleye, Safi Katı Yakıt dışında Yılport Holding ve Fiba Holding bünyesindeki Kumport Liman Hizmetleri katıldı. İhalede, elemesiz turların ardından geçilen açık artırmada ilk olarak Yılport Holding AŞ elendi.

SAFİ YAKIT 453 MİLYON DOLARLA KAZANDI

Açık artırma daha sonra Kumport Liman Hizmetleri ve Lojistik Sanayi ve Ticaret AŞ ile Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret AŞ arasında devam etti. İhale, Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret AŞ'nin en yüksek teklifi 543 milyon dolar olarak vermesiyle sona erdi.

İLK İHALE İPTAL OLMUŞTU

Limanın 36 yıllığına işletme hakkı devri için Ocak ayında gerçekleştirilen ilk ihalenin açık artırım oturumuna da aynı üç firma katılmış; yatırımcılar, komisyonun belirlediği 516 milyon dolar başlangıç tutarının üzerinde teklifte bulunmadığı için iptal olmuştu.

DERİNCE LİMANI

TCDD'ye ait liman, Türkiye'nin limancılık faaliyetlerinin en yoğun olarak gerçekleştiği Kocaeli'de yer alıyor. Mevcut durumda özellikle kuru yük ve otomotiv elleçmesiyle ön plana çıkan liman, 2013'de yüzde 20'lik bir yük büyümesi gerçekleştirdi ve 2 milyon 389 bin 987 tonluk elleçme hacmine ulaştı. Özelleştirme sürecinin tamamlanmasının ardından limanın yeni işletmecisiyle beraber konteyner alanında Türkiye'de söz sahibi bir liman haline gelmesi bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Derince Limanı İhalesi Safi Yakıt'ın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Kusmuk: Yine yandaş bir şirket..Ülkenin tüm değerlerini yandaş şirketlere peşkeş çektiniz be ayıptır ayıp 33 25 Yanıtla
  • murat: sayın safi katı yakıt yetkilileri bu kadar para vermişken e-5 üzerinde liman girişindeki ışıkların yerinede hayrına bir battı çıktı yapsalar da oradaki trafik yoğunluğunu çözseler bari.vatandaşın hayır duasını alırlar.... 7 0 Yanıtla

Advertisement