Devlet 3,2 milyar liralık genel sağlık sigortası primi alacağından vazgeçecek - Son Dakika
Son Dakika Logo
Ekonomi

Devlet 3,2 milyar liralık genel sağlık sigortası primi alacağından vazgeçecek

Devlet 3,2 milyar liralık genel sağlık sigortası primi alacağından vazgeçecek
17.12.2025 11:14

Kamuoyunda 11. Yargı Paketi olarak bilinen kanun teklifinin yılbaşından önce yasalaşmasıyla, 1 milyon 477 bin kişinin ödeyemediği 3,2 milyar liralık genel sağlık sigortası primi borcu silinecek.

TBMM Genel Kurulu'nun gündemine gelecek 11. Yargı Paketi olarak bilinen Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin yasalaşmasıyla bazı genel sağlık sigortası primi borçlarına ilişkin düzenlemeye gidilecek.

ALACAKLARIN TAMAMINDAN VAZGEÇİLECEK

Bu düzenlemeyle, 1 Ocak 2016 tarihinden önceye ait ödenmemiş genel sağlık sigortası primleri ile gecikme cezası ve gecikme zammı gibi feri alacaklarının tamamının tahsilinden vazgeçilecek.

Böylece, 1 milyon 477 bin kişinin ödeyemediği 3,2 milyar liralık genel sağlık sigortası primi borcu silinecek.

YILBAŞINDAN ÖNCE YASALAŞMASI BEKLENİYOR

Özellikle vatandaşların çeşitli nedenlerle ödeyemediği ya da ödemeyi unuttuğu düşük tutarlı alacaklardan vazgeçilecek bu düzenlemenin, yılbaşından önce yasalaşması bekleniyor.

Son Dakika Ekonomi Devlet 3,2 milyar liralık genel sağlık sigortası primi alacağından vazgeçecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • 4433875Bolu 4433875Bolu:
    Ödeyenler enayi miydi? 14 2 Yanıtla
  • Kür Şad Kür Şad:
    Bu nasıl düzen bana göre ucube bir kanundu. Ancak kanun çıkardınız kanun ve kurallara uyan bir vatandaş olarak oğlum için ben gss ödedim. Şimdi ödemeyenlere kıyak yapıyorsunuz bizim suçumuz ne kanun ve kurallara uymak mı. 13 0 Yanıtla
  • Depechs Modes Depechs Modes:
    ödeyenler?? 10 0 Yanıtla
  • METİN AKSOY METİN AKSOY :
    ödemiş olanları salak yerine koymayı bırakın artık madem onlarıda geri verin.... 10 0 Yanıtla
  • Dracarys null Dracarys null:
    Ödeyenin suçu ne? Nasılsa siliniyor bundan sonra kimse ödemez.. 8 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement