Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca genç nüfusun tarıma kazandırılmasına yönelik proje uygulamaya konuldu.
DOKAP ve Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi arasında "DOKAP Bölgesi Tarım Sektöründe Girişimcilik Kapasitesinin Araştırılması ve Geliştirilmesi Projesi" protokolü, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce ve Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç tarafından imzalandı.
Yüce, DOKAP binasındaki imza töreninde yaptığı konuşmada, girişimciliğin, hayatın her alanında yaşamı kolaylaştıracak ve yaşam standartlarının kalitesini yükseltecek en önemli hamle olduğunu söyledi.
DOKAP bölgesinin bulunduğu konum ve potansiyelleri gereği tarım ve tarıma dayalı sanayi konusunda önemli gelişim alanlarına sahip olduğuna dikkati çeken Yüce, bölgede tarım sektörünün gelişimi için çok sayıda proje yürüttüklerini anlattı.
Yüce, genç nüfusun tarımsal istihdamdaki payının oldukça düşük olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:
"Bu durumun tarım sektörünün gelişiminin önündeki en önemli engellerden biri olduğunu düşünüyorum. Bu kapsamda tarımımızın gelişmesi için kaynaklar konusunda öngörüde bulunarak işi planlayan, insan kaynaklarını örgütleyerek girdilerin işlenmesini sağlayan ve elde edilen çıktıları karlılık yaratacak biçimde tüketicilerin kullanımına sunma becerisine sahip, yeniliklere açık gençlerimizin sektöre kazandırılması önemli bir gerekliliktir."
Yüce, Ondokuz Mayıs Üniversitesi bünyesinde girişimcilik eğitim faaliyetlerinin yürütülmesi için projeye ve proje sonrasında benzer faaliyetlere hizmet edebilecek son derece modern bir tarımsal girişimcilik ön kuluçka merkezi kazandırılacağını aktardı.
Ekrem Yüce, "Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencilerinin, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarındaki potansiyel eğiticilerin, sektörde faaliyet göstermek isteyen gençlerimizin tarımsal girişimcilik farkındalığının ve kapasitelerinin arttırılmasını sağlayacaktır." ifadesini kullandı.
Son Dakika › Ekonomi › Dokap Gençleri Tarıma Kazandıracak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?