26. UPU Kongresi 'En Kağıt Dostu' organizasyon olacak. Kongre boyunca dökümanların büyük çoğunluğu fiziksel olarak basılmaksızın delegelere elektronik ortamda iletilecek.
Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT A.Ş.) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, Dünya Posta Birliği (UPU) Uluslararası Büro Genel Müdürü Bishar Hussein ile birlikte Türkiye'de ilk kez düzenlenecek "26. Dünya Posta Kongresi" ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kongrenin posta sektörünün en büyük ve en önemli toplantısı olarak değerlendirildiğini ifade eden Genel Müdür Bozgeyik, Dünya Posta Birliği'nin geleceği ve posta sektörünün amaç ve stratejilerinin İstanbul'da 192 ülkenin katılımı ile İstanbul'da belirleneceğini söyledi.
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER İHTİSAS ORGANI
PTT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, 175 yıllık geçmişi olan Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi'nin Türkiye'nin gurur kaynakları arasında yer aldığını belirterek, "Hizmet kalitesini her geçen gün artıran şirketimiz, ulusal alanda olduğu gibi uluslararası alanda da önemli başarılara imza atmaktadır. Bunun en somut örneklerinden biri, 20 Eylül-7 Ekim 2016 tarihleri arasında Dünya Posta Birliği'nin (UPU) 26. Dünya Posta Kongresi'ne ev sahipliği yapacak olmamızdır" dedi.
BİNALİ YILDIRIM TAŞIDI
1874 yılında kurulan ve 192 üyesi bulunan UPU'nun 1948'den beri Birleşmiş Milletler'in ihtisas organı olduğunu kaydeden Genel Müdür Kenan Bozgeyik, "Şirketimiz, Dünya Posta Birliği'nin kurucu üyeleri arasında yer almaktadır. Birliğin geleceği ile posta sektörünün amaç ve stratejilerinin belirlendiği Dünya Posta Kongreleri her dört yılda bir düzenlenmektedir. '25. Dünya Posta Kongresi' 2012 yılında Katar'ın başkenti Doha'da yapılmış, o dönemde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız olan Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın büyük desteği ve gayretleri neticesinde 26. Kongre'nin Türkiye'de düzenlenmesi kararlaştırılmıştır" diye konuştu.
İSTANBUL DÜNYA POSTA STRATEJİSİ
Genel Müdür Kenan Bozgeyik, "Kongreye 192 üye ülkeden yaklaşık 3 bin delegenin katılımı beklenmektedir. Başkanlığını yürüteceğim kongrenin en önemli toplantılarından biri 4 Ekim 2016 tarihinde yapılacaktır. Bu tarihte, yaklaşık 50 üye ülke bakanının katılacağı 'Bakanlar Konferansı' düzenlenecektir. Konferansın sonuçları, önümüzdeki dört yıllık posta stratejisinin temellerini oluşturacaktır. Dünya Posta Stratejileri, kabul edildikleri şehrin ismiyle anılmaktadır. Bu çerçevede 2017-2020 yılları arasında 'İstanbul Dünya Posta Stratejisi' yürürlükte olacaktır. Kongre, bizim açımızdan bu yönüyle de büyük önem taşımaktadır" diye konuştu.
BAŞKANLIK TÜRKİYE'DE
Genel Müdür Kenan Bozgeyik, Türkiye'nin "26. Dünya Posta Kongresi" sonrasında Dünya Posta Birliği'nin ana organlarından olan İdari Konsey'in başkanlığını 2020 yılında yapılacak kongreye kadar üstleneceğini kaydederek, "Bu organizasyon, artık her konuda dünyada bir yıldız olan ülkemizin önemini daha da ön plana çıkaracaktır. Kongrenin kusursuz bir şekilde geçmesi için seferber olmuş durumdayız" dedi.
POSTA SEKTÖRÜNÜN OLİMPİYATLARI
UPU Uluslararası Büro Genel Müdürü Bishar Hussein ise "26. Dünya Posta Kongresi"ne ev sahipliği yapma onuru ve ayrıcalığının Doha'daki kongrede Türkiye'ye verildiğini ifade ederek, "Bu, Dünya Kupası'nı veya Olimpiyat Oyunları'nı almak gibi; bu organizasyon da posta sektörünün olimpiyatları. Türkiye'yi tebrik ediyorum. Dünyayı burada bir araya toplayacak beceri, bilgi ve liderliğe sahip olduğunuza güvenim ve inancım tam. Birliğimizin en kayda değer ve unutulmaz kongrelerinden biri İstanbul'da yapılacaktır. PTT A.Ş. ve UPU ekipleri kongre hazırlıklarını işbirliği içerisinde başarıyla sürdürmektedir" dedi.
TESLİMAT OLMAYACAKTIR
Günümüzde ülkeler arasındaki ilişkiler ile iletişim ve bilgi teknolojilerindeki gelişmelere bağlı olarak posta hizmetinin de farklı boyutlar kazandığını vurgulayan Bishar Hussein sözlerine şöyle devam etti: "Posta işletmeleri, bu son derece rekabetçi pazar ortamında yarışabilmek için kendilerini yeniden düzenlemek zorundadır. Biz 192 farklı ülkeden 192 farklı ağız. Farklı dillerimiz, farklı kültürlerimiz ve farklı önceliklerimiz var. Bizim isteğimiz, bu 192 farklı ağın tek bir posta altyapısı olarak birlikte çalışmasını sağlamak. Bu şu anlama geliyor: Bir ülke ilerlemiş olabilir, ama bir diğeri aynı seviyede değilse teslimat olamayacaktır. Dolayısıyla sistemlerimizi, gümrük kural ve uygulamalarımızı, etkinliklerimizi entegre etmek zorundayız. Posta sektörünün önemli özelliklerinden biri, dünya üzerindeki herkesin -nerede yaşarsa yaşasın- posta hizmetlerine erişiminin olmasıdır. Dolayısıyla posta işletmelerinin sosyal sorumlulukları vardır. Banka hizmetleri gibi temel ekonomik faaliyetlerin dışında kalmış vatandaşlara posta hizmetleri sunabilecek altyapımız var. Bu noktada kapsayıcılık ilkesinin önemi ortaya çıkmaktadır."
Son Dakika › Ekonomi › Dünya'nın Yükünü Türkiye Taşıyacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Yorumlar (2)