Dünyanın En Güçlü 10 Kadını Arasında Bir Türk - Son Dakika
Ekonomi

Dünyanın En Güçlü 10 Kadını Arasında Bir Türk

Dünyanın En Güçlü 10 Kadını Arasında Bir Türk

Fortune Dergisi, "Dünyanın En Güçlü 50 Kadını" Seçti. Listede Geçen Yıl 11. Sırada Yer Alan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, 8'inci Sıraya Yükseldi.

03.10.2007 10:31

Fortune Dergisi, “Dünyanın en Güçlü 50 kadını” seçti. Listede geçen yıl 11. sırada yer alan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, 8’inci sıraya yükseldi.

"Dünyanın En Güçlü Kadınları" listesinde bu yıl ilk kez bir Türk ilk 10’a girdi. 2005 yılında 18’inci sırada yer alan Güler Sabancı, geçen yıl da 11’inciliğe çıkmıştı. Sabancı, bu yıl ise listede 8’inci sırada yer aldı.

Güler Sabancı şu sözlerle tanıtıldı: “52 yaşındaki Sabancı, Türkiye’nin en büyük endüstri ve finans güç odaklarından biri olan holdinginin başında çok yoğun bir yıl geçirdi. Gelirleri yüzde 14 artışla 12 milyar dolara yükseldi. Sabancı’nın halka açık 13 şirketinden biri olan Akbank’ın yüzde 20’lik hissesini Citigroup’a 3 milyar dolara sattı. Şimdi elektrik üretimi ve perakendede yeni varlıklar edinme peşinde.” Listeye giren bir diğer Türk kadın ise 43’üncü sırada yer alan Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İmre Barmanbek oldu.

Adı                            Şirketi

1-Cynthia Carroll AngloAmerican

2-Anne Lauvergeon Areva

3-Marjorie Scardino Pearson

4-Patricia Russo Alcatel-Lucent

5-Linda Cook Shell

6-Anne-Marie Idrac SNCF

7- Marina Berlusconi Fininvest

8-Güler Sabancı Sabancı

9-Ana Patricia Botin Banesto

10- Nancy Mckinstry Wolters Kluwer 

Bu yıl listeye 11 yeni isim eklenirken, kadınların erkek egemen sektörler olarak bilinen nükleer enerji, madencilik ve petrol alanındaki yükselişlerinin de altı çizildi.

Listede birinci sırada yer alan Cynthia Carroll, Dünyanın En Güçlü Kadınları arasına ilk kez bu yıl katıldı. Dünyanın en büyük madencilik şirketi (2006 gelirleri 33 milyar dolar) olarak gösterilen İngiltere merkezli AngloAmerican’ın CEO’luk koltuğuna 2007 Mart ayında oturan Carroll, 50 yaşında bir ABD’li jeolojist. Listede ikinci sırada yer alan Anne Lauvergeon, Fransız nükleer enerji şirketi Areva’nın CEO’su. Üçüncü sırada da İngiliz bir firma olan Pearson’un CEO’su Marjorie Scardino var.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Dünyanın En Güçlü 10 Kadını Arasında Bir Türk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement