Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, 1 milyar 450 milyon dolarlık ihracat hedefliyor - Son Dakika
Ekonomi

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, 1 milyar 450 milyon dolarlık ihracat hedefliyor

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, 1 milyar 450 milyon dolarlık ihracat hedefliyor

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, bu yıl 1 milyar 450 milyon dolarlık ihracat hedeflediklerini açıkladı. Geçen yıl elde ettikleri yüzde 7'lik artıştan memnun olduklarını belirten Uçak, bu yıl da hedeflerini yüksek tutmak istediklerini ifade etti. Uçak, kuru domates, biber turşuları, meyve suları ve kornişon turşularının ihracatta öne çıktığını ve en fazla talebin Almanya, ABD ve Rusya'dan geldiğini aktardı. Ayrıca, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği'nin Interfresh meyve sebze fuarını İzmir'de düzenlemek için girişimlerde bulunduğunu ve başarılı olduğunu belirtti. Uçak, bu yıl rotalarını uzak pazarlara çevireceklerini ve tanıtım faaliyetlerine Singapur, Çin ve Güney Kore gibi ülkelerde devam edeceklerini söyledi.

18.01.2024 14:33  Güncelleme: 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, bu yıl 1 milyar 450 milyon dolarlık ihracat hedeflediklerini söyledi.

Uçak düzenlediği basın toplantısında geçen yıl ihracatta 2022'ye göre yüzde 7'lik artış elde ettiklerini belirtti.

Bu yıl da hedefi yüksek tutmak istediklerini kaydeden Uçak, geçen yıl 1 milyar 330 milyon dolara çıkan ihracatlarını 1 milyar 450 milyon dolara taşımayı amaçladıklarını ifade etti.

Yönetim olarak 2018 yılında göreve geldiklerini, 2017 yılı sonunda 740 milyon dolar olan ihracatı 2023 yılının sonunda yaklaşık 2 kat arttırdıklarını anlatan Uçak, 128 ülke ve serbest bölgeye ulaştıklarını dile getirdi.

İhracatta 160 milyon dolarla kuru domates, 141 milyon dolarla biber turşuları, 124 milyon dolarla meyve suları, 110 milyon dolarla kornişon turşularının öne çıktığını söyleyen Uçak, en fazla talebin 220 milyon dolarla Almanya, 181 milyon dolarla ABD ve 118 milyon dolarla Rusya'dan geldiğini aktardı.

Uçak, bu yıl rotalarını yine uzak pazarlara çevireceklerini kaydederek, " Singapur, Çin, Güney Kore gibi pazarlarda tanıtım faaliyetlerimize devam edeceğiz. Interfresh meyve sebze fuarının İzmir'de yapılması için ciddi girişimlerde bulunduk, İzmir ve İzmirli ihracatçıların önemini anlattık. Bu girişimlerimiz başarılı oldu. Fuar 26-28 Eylül tarihlerinde 2024 yılında ilk kez İzmir'de yapılacak." dedi.

Gazetecilerin, kış aylarında hava sıcaklığının çok düşmemesinin narenciyeyi nasıl etkilediği sorusu üzerine Uçak, ürünlerin hem aromasının tam kıvamını bulmadığını, raf ömrünün kısaldığını ve soğuklarda tercih edildiği için tüketiminin de azaldığının söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, 1 milyar 450 milyon dolarlık ihracat hedefliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement