Egzoz Gazı Skandalına Bosch'un da Karıştığı İddia Edildi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Ekonomi

Egzoz Gazı Skandalına Bosch'un da Karıştığı İddia Edildi

Egzoz Gazı Skandalına Bosch\'un da Karıştığı İddia Edildi
02.07.2016 16:32

Dergi, Volkswagen'e yönelik soruşturma kapsamında ulaşılan bilgi ve belgeler ışığında Bosch'un skandaldaki katkısının ortaya konulduğu ve soruşturmanın yeni bilgiler ışığında genişletilerek Bosch CEO'su Volkmar Denner'e karşı harekete geçilmek üzere olduğunu yazdı.

Dergi, Volkswagen'e yönelik soruşturma kapsamında ulaşılan bilgi ve belgeler ışığında Bosch'un skandaldaki katkısının ortaya konulduğu ve soruşturmanın yeni bilgiler ışığında genişletilerek Bosch CEO'su Volkmar Denner'e karşı harekete geçilmek üzere olduğunu yazdı.

Dosya'nın önümüzdeki aylarda VW davasına bakan hakim Charles Breyer'in önüne gideceğini öne süren Spiegel Online, gelişmelerin Bosch'u da VW gibi sıkıntıya sokabileceğini bildirdi.

Şu ana kadar manupülasyondan bilgisi olduğu yönündeki iddiaları reddeden Bosch'un, iddiaların davaya dönüşmesi durumunda hem imaj hem de büyük maddi kayıp yaşayabileceği belirtiliyor.

Volkswagen firması dünya genelinde 11 milyon dizel otomobile emisyon değerlerini düşük gösteren özel bir program yüklediğini itiraf etmişti. Bosch tarafından üretildiği belirtilen sözkonusu programın ABD'de 475 bin otomobilde kullanıldığına dikkat çekiliyor.

Spiegel Online, Stuttgart Savcılığı tarafından da Bosch firmasına yönelik, 2015'in son aylarından itibaren skandaldaki muhtemel katkısına yönelik soruşturma yürütüldüğü bilgisini paylaştı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Ekonomi Egzoz Gazı Skandalına Bosch'un da Karıştığı İddia Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement