Antalya yılbaşında balık pazarına kavuşuyor - Son Dakika
Ekonomi

Antalya yılbaşında balık pazarına kavuşuyor

Antalya yılbaşında balık pazarına kavuşuyor

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Balık Pazarı ve Organik Pazarı'nı, yılbaşında hizmete sunmayı planladıklarını söyledi.

13.10.2021 11:26  Güncelleme: 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Balık Pazarı ve Organik Pazarı'nı, yılbaşında hizmete sunmayı planladıklarını söyledi.

Kepez Belediyesinin, şehrin merkezi bir noktasına kazandırdığı Kepez Balık Pazarı ve Organik Pazarı'nın inşasında sona gelindi. Balıksırtı mimarisiyle dikkat çeken, balık tüketimini ve sağlıklı beslenmeyi artırmayı hedefleyen bir yatırım olan balık pazarının ince imalatları hızla tamamlanıyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, Fabrikalar Mahallesi'nde 12 bin 500 metrekarelik belediye hizmet alanına inşa edilen pazarın şantiyesinde incelemelerde bulundu. Bürokratlarıyla şantiye alanını gezen Başkan Hakan Tütüncü, pazarın inşasını dikkatli bir şekilde inceledi.

" Antalya'ya balık ve organik pazar"

İncelemenin ardından bir açıklama yapan Başkan Tütüncü, Kepez Balık Pazarı ve Organik Pazarı'nın, Kepez Belediyesi'nin iftihar projelerinden birisi olduğunu söyledi. Tütüncü, Antalya'nın ilk defa bir balık pazarına kavuştuğunu vurgulayarak, "Pazarımızda, balık restoranları, balık satıcıları ve organik pazar, sebze ve meyve satan esnafımız, şarküteri esnafımız olacak. Tamamı ile 12 bin 500 metrekarelik alan üzerinde balık temalı son derece güzel bir pazar yükseliyor." dedi.

"Akdeniz şehrine yaraşır balık pazarı"

Pazar projesinin, Antalya'ya iyi gelecek bir yatırım olduğunu kaydeden Tütüncü, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Antalya bir deniz şehri, Akdeniz şehri. Antalya, Akdeniz şehri unvanına yaraşır bir balık pazarına sahip olacak. Bu pazar, balık tüketimini, sağlıklı beslenmeyi de artıracak. Fabrikalar Mahallemizin kapalı semt pazar yeri ihtiyacı vardı. Mahalleli düzgün bir yerde haftada bir gün semt pazarı olmasını talep ediyordu. Mahalle sakinlerimize haftanın yedi günü çalışacak bir pazar armağan ediyoruz."

"Antalya'da ilk olacak"

Başkan Hakan Tütüncü, Kepez Balık Pazarı ve Organik Pazarı'nın son derece güzel, nitelikli, özel bir proje olduğunu belirterek, "Bu projemizi, yılbaşı gibi tamamlamayı ve hizmete sunmayı planlıyoruz. Her şey yolunda giderse 2022 yılının başından itibaren Kepez Balık Pazarı'nda balık yemeye, hoşça vakit geçirmeye, dostlarımızla sohbet etmeye şehir olarak başlamış olacağız. Bu balık pazarı projesi Antalya'da bir ilktir. Antalya'nın artık bir balık pazarı var. Antalya'da temalı bir balık çarşısı var. Bununla da mutlu olmalıyız, iftar etmeliyiz" açıklamasını yaptı.

"Antalya'nın en küçük camii"

Antalya'nın en küçük camisinin de Kepez Balık Pazarı ve Organik Pazar'da olacağını bildiren Tütüncü, özetle şunları söyledi: "Son derece özel bir sanatsal tasarımda yapılan bu cami, tesise de güzel bir hava katmış olacak. Osmanlı döneminde Akdeniz mimarisiyle, Akdeniz tezyinatlarıyla oluşturulmuş güzel bir caminin de burada modelini göreceğiz. Bu camide aynı zamanda içinde kullanılan malzemeler, teknikler bakımından da dönemi yansıtacak olmasından dolayı bir müze cami diyebiliriz."

"7 bin m2 otoparkı bulunuyor"

Balık şeklinde benzer mimari çizgilere sahip çarşının dekorasyonunda çini sanatı kullanılacak. 5 bin 467 m2 inşaat alanına sahip balıkçı çarşısında çeşitli büyüklükte 6 adet balıkçı restoranı, 1 adet kafe, 1 adet alakart restoran ile 6 adet balık satış tezgahı olacak. Organik Pazar da çeşitli büyüklükte 18 adet dükkan ile 18 adet satış tezgahı bulunacak. Antalyalılar için önemli bir buluşma noktası olacak çarşıda 7 bin m2 büyüklüğünde otopark ile 105 m2 cami de hizmet verecek. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Antalya yılbaşında balık pazarına kavuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement