TÜDKİYEB Genel Başkanı Çelik'ten Dünya Gıda Günü mesajı Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

TÜDKİYEB Genel Başkanı Çelik'ten Dünya Gıda Günü mesajı Açıklaması

TÜDKİYEB Genel Başkanı Çelik\'ten Dünya Gıda Günü mesajı Açıklaması

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, insanların sağlıklı kırmızı et ihtiyacının karşılanmasını hedeflediklerini belirterek, "Ülkemiz için sağlıklı doğal gıdalara ulaşmada küçükbaş hayvancılık en büyük şansımızdır.

15.10.2021 12:35  Güncelleme: 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, insanların sağlıklı kırmızı et ihtiyacının karşılanmasını hedeflediklerini belirterek, "Ülkemiz için sağlıklı doğal gıdalara ulaşmada küçükbaş hayvancılık en büyük şansımızdır." ifadesini kullandı.

Çelik, 16 Ekim Dünya Gıda Günü ile koyun ve keçi yetiştiricilerine verilen destekler nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin Mersin İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğince düzenlenen etkinlikte koyun keçi yetiştiricilerini sevindirecek müjdeler verdiğini anımsattı.

Bakan Pakdemirli'nin, sürü büyütme ve yenileme desteğinin yüzde 25 artırılarak 125 liraya, çoban istihdamı desteğinin de yüzde 20 artırılarak 6 bin liraya yükseltilmesini müjdelediğini bildiren Çelik, şunları kaydetti:

"Bu müjdeler şüphesiz küçükbaş hayvancılığımızın daha ileri noktalara taşınmasında etkili olacaktır. Dolayısıyla sektörümüzün gelişmesi ve belirlenen hedeflere ulaşma adına Sayın Bakan'ımızın verdiği destekler için yetiştiricilerimiz adına kendisine teşekkür ediyoruz."

Çelik, 2023 için belirlenen nüfus başına bir küçükbaş hedefine ulaşmak adına söz konusu desteklerin önemine işaret ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakan Pakdemirli'nin bu konuda sevindirici kararlar almayı sürdürdüklerini ifade etti.

"Küçükbaş hayvancılık daha da geliştirilmeli"

Çelik, insanların sağlıklı et ve süt ürünlerine erişimin sağlanabilmesi amacıyla ülkede küçükbaş hayvancılığın daha da geliştirilmesinin önemli olduğunu belirtti.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) hazırladığı rapora göre dünyada her 9 kişiden 1'inin açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna dikkati çeken Çelik, şu değerlendirmede bulundu:

"İnsanımızın gıda güvencesi için, bitkisel üretimin yanı sıra özellikle sağlıklı et ve süt ürünlerine erişimin sağlanabilmesi amacıyla küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi önemli. Ülkemizde son yıllarda küçükbaş hayvan sayısında artışlar yaşanması bu bakımdan önemlidir. Hedefimiz, insanımızın sağlıklı kırmızı et ihtiyacının karşılanmasıdır. Ülkemiz için sağlıklı doğal gıdalara ulaşmada küçükbaş hayvancılık en büyük şansımızdır."

Gençlerin kırsal bölgelere dönmelerini ve üretime katılmalarını sağlayacak projelere ağırlık verilmesi çağrısında bulunan Çelik, anılan projelerle küçükbaş hayvancılığın sorunlarının çözülerek, belirlenen hedeflere ulaşmanın mümkün olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TÜDKİYEB Genel Başkanı Çelik'ten Dünya Gıda Günü mesajı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement