Ekonomist Özgür Demirtaş, Binali Yıldırım'ın enflasyon yorumuna tepki gösterdi: Saçma sapan - Son Dakika
Ekonomi

Ekonomist Özgür Demirtaş, Binali Yıldırım'ın enflasyon yorumuna tepki gösterdi: Saçma sapan

Ekonomist Özgür Demirtaş'tan, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın enflasyonla ilgili sözlerine tepki geldi. Demirtaş, Yıldırım'ın "Bugün Amerika'da sıfırdan yüzde 7'ye çıkmış enflasyon. Bu ne demektir, 7 kat artış. Bizde 10'lardan 20'ye çıkmış, 2 kat artış. İyi mi, değil" sözleri için "Saçma sapan" ifadesini kullandı.

21.11.2021 13:12  Güncelleme: 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın partisinin Erzincan İl Başkanlığı tarafından Bakırevi Konferans Salonu'nda düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısında enflasyonla ilgili söyledikleri çok konuşuldu.

"ABD'DE SIFIRDAN 7'YE ÇIKMIŞ"

Enflasyonla ilgili ABD örneğini veren Yıldırım, "Amerika, Avrupa denen ülkeler bunlar enflasyon diye bir şey bilmiyor. Bugün Amerika'da sıfırdan yüzde 7'ye çıkmış enflasyon. Bu ne demektir, 7 kat artış. Bizde onlardan 20'e çıkmış, 2 kat artış. Bizde 10'lardan 20'ye çıkmış iki kat artış. İyi mi, değil" dedi.

DEMİRTAŞ: SAÇMA SAPAN

Binali Yıldırım'ın çok konuşulan sözleriyle ilgili bir yorum da ekonomist Özgür Demirtaş'tan geldi. Demirtaş, sosyal medya hesabından Yıldırım'ın sözlerinin alıntılandığı bir gönderinin altına "Saçma sapan bir açıklama" yazdı. Demirtaş'ın bu sözleri çok sayıda etkileşim aldı.

Ekonomist Özgür Demirtaş'tan Binali Yıldırım'ın enflasyon yorumuna tepki: Saçma sapan
Ekonomist Özgür Demirtaş, Binali Yıldırım\'ın enflasyon yorumuna tepki gösterdi: Saçma sapan

Son Dakika Ekonomi Ekonomist Özgür Demirtaş, Binali Yıldırım'ın enflasyon yorumuna tepki gösterdi: Saçma sapan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Suat Koca: Hiç sevmiyorum şu adamın yorumlarını, ekonomi öyle dışarıdan bakıldığı gibi yönetilse keşke, hepsi şovmen 0 0 Yanıtla
  • Suat Koca: Demirtaş mış... Bu adamın kim olduğu belli. Agresif azınlık şimdi de buna takıldı, bir oraya bir buraya... Düşmanımın düşmanı dostumdur hikayesi, yazık.. 0 0 Yanıtla
  • TC Yunus Yildiz: enflasyon ne zamandan beri ''kat'' larla ölçülmeye başlandı da haberimiz yok. 0 0 Yanıtla
  • Emekli Tahminci: Özgür bey boş laf üretme enflasyon su anda kötü fakat bu bize özgü degil dünyada var arti bunun sonunda kıtlık var o zamanda mi sacma sapan olacak,turkiye bununda onlemini aldı kitlik bizi etkilemeyecek bunu bil enflasyon kötü olabilir dogru durust siyaset var onu bil,adam ol 0 0 Yanıtla
  • Bilecik Belediyesi Su Kartı Dolum Noktaları Bayramda Hizmet Verecek
    08:57 Bilecik Belediyesi Su Kartı Dolum Noktaları Bayramda Hizmet Verecek

    Bilecik Belediyesi, Ramazan Bayramı süresince vatandaşlara su kartı dolum hizmeti sunacak. Hangi mahalle ve noktalarda dolum yapılacağı bilgisi sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

  • Mersin'de Üretilen Zeytinyağı AB Komisyonu Tarafından Kayıt Altına Alındı
    08:51 Mersin'de Üretilen Zeytinyağı AB Komisyonu Tarafından Kayıt Altına Alındı

    Mersin'in Mut İlçesinde üretilen zeytinyağı, Türkiye'nin yüzde 20'sini oluşturuyor. Mut TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Sezer, yapılan başvurunun AB Komisyonu tarafından kabul edildiğini ve Mut Zeytinyağı'nın coğrafi işaretli ürün olarak kayıtlara alındığını açıkladı. İlçenin doğal yapısı ve zengin flora ve fauna, Mut Zeytinyağı'nın kalitesini etkileyen önemli faktörler arasında yer alıyor. Mersin'de zeytin üretiminin büyük bir kısmı Mut ilçesinde gerçekleştiriliyor ve bölgede binlerce yıldır zeytin ve zeytinyağı üretimi devam ediyor.

  • Suriye'de Ekonomik Eşitsizlik ve Bölgesel Ayrımlar Artıyor
    06:00 Suriye'de Ekonomik Eşitsizlik ve Bölgesel Ayrımlar Artıyor

    Suriye'nin başkenti Şam'daki evini 2013 yılında, iç savaşın başlamasından kısa bir süre sonra terk eden BBC Orta Doğu muhabiri Lina Sinjab yıllar sonra ilk kez geri dönüşünü anlattı.

  • Seçmenler, Erdoğan'ın enflasyon düşüşü söylemine inanmıyor
    00:19 Seçmenler, Erdoğan'ın enflasyon düşüşü söylemine inanmıyor

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın enflasyonun düşeceği söylemine inanmayan vatandaşlar, ekonomik sıkıntılarını dile getiriyor. Bir vatandaş, 20 yıldır yalanlarla dolanlarla karşılaştıklarını belirterek, evini bozduğunu ve kızının eşyalarını sattıklarını söylüyor. Başka bir vatandaş ise işsizlik ve adaletsizlik sorunlarına dikkat çekiyor. Vatandaşlar, enflasyon düşüşünün ağustos veya eylül gibi yansıyabileceğini ifade ediyor.


Advertisement