El-Kaide ile bağlantılı bazı kişiler ile 1 kuruluşun mal varlıkları donduruldu, 1 kuruluş ise listeden çıkarıldı.
Bakanlar Kurulu, Türkiye'de mal varlıkları dondurulan kişi, kuruluş ve organizasyonlar listesinde değişikliğe gitti.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından listelenen kişi, kuruluş veya organizasyonların tasarrufunda bulunan mal varlığının dondurulmasına ilişkin kararda değişiklik yapılmasına dair Bakanlar Kurulu kararları, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 1267 (1999), 1988 (2011) ve 1989 (2011) sayılı kararları doğrultusunda belirtilen kişi, kuruluş ve organizasyonların tasarrufunda bulunan malvarlığının dondurulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının ekinde yer alan "El-Kaide ile bağlantılı gerçek kişiler" başlıklı listelere, Mali, Mısır ve Libya uyruklu bazı kişiler eklendi.
"El-Kaide ile bağlantılı tüzel kişi, kuruluş veya organizasyonlar" başlıklı listeye Mısır, Libya ve Mali'de faaliyet gösteren 1 kuruluş eklenirken, listede yer alan 1 kuruluşa ilişkin hüküm ise yürürlükten kaldırıldı.
Kararlara karşı 60 gün içinde Danıştayda dava açılabilecek. - Ankara
Son Dakika › Ekonomi › El Kaide Bağlantılı Bazı Kişilerin Mal Varlıkları Donduruldu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?