Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği: Ürün Kalitemizle İhracatımızı Yeni Pazarlarla... - Son Dakika
Ekonomi

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği: Ürün Kalitemizle İhracatımızı Yeni Pazarlarla...

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, Avrupa ülkelerindeki ekonomik iyileşmenin etkisini sürdürdüğünü belirterek, "Avrupa standartlarında üretim kalitemiz ve ürün çeşitliliğimizle ihracatımızı yeni pazarlarla çeşitlendirmeye önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz" dedi.

12.05.2014 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, Avrupa ülkelerindeki ekonomik iyileşmenin etkisini sürdürdüğünü belirterek, "Avrupa standartlarında üretim kalitemiz ve ürün çeşitliliğimizle ihracatımızı yeni pazarlarla çeşitlendirmeye önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz" dedi.

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye ihracatından önemli bir pay alan elektrik-elektronik sektörü, Nisan ayındaki performansıyla geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre ihracatını yüzde 18.5 oranında artırdı ve 1 milyar 107 milyon dolarlık ihracata imza attı. Bu dönemde en fazla ihracat İngiltere, Almanya ve Irak'a yapılırken; bu ülkeleri sırasıyla Fransa, Türkmenistan, Cezayir, İspanya, İtalya, Rusya, Azerbaycan- Nahcivan takip etti. Cezayir yüzde 100 ihracat artışıyla dikkat çekerken, Avrupa önemini korudu.

-ALT ÜRÜN GRUPLARINDA TOPLAM YÜZDE 18.5 ORANINDA İHRACAT ARTIŞI YAŞANDI-

Geride bıraktığımız ay, elektrik-elektronik sektörünün alt ürün gruplarında toplam yüzde 18.5 oranında ihracat artışı yaşandı. Beyaz eşya 310 milyon dolar, tüketici elektroniği 276 milyon dolar, kablonun 193 milyon dolar ve elektrik elektronik üretim ve dağıtım ekipmanları ise 328 milyon dolar ile sektör ihracatından pay aldı.

Ocak - Nisan dönemindeki elektrik-elektronik sektörü ihracatı ise 4 milyar 54 milyon dolara yükseldi. Yıl geneline bakıldığında da en fazla ihracat yapılan ülkelerin başında İngiltere, Almanya ve Irak geldi. Fransa, Türkmenistan, İtalya, Rusya, İspanya, Cezayir ve Azerbaycan-Nahcivan en fazla ihracat yapılan diğer ülkeler olarak sıralandı. Dört aylık sürede de ihracat dağılımı Avrupa ülkelerinde ağırlık kazanırken; İsviçre, İrlanda, Ürdün gibi farklı coğrafyalarda da yüksek ihracat artışının yaşandığı görüldü.

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, güncel ihracat rakamlarını şöyle değerlendirdi:

"Avrupa ülkelerinde ekonomik iyileşme etkisini sürdürüyor. Nisan ayı ihracat rakamlarımız da bu ülkelere ihracatımızın arttığını net olarak ortaya koyuyor. Avrupa standartlarında üretim kalitemiz ve ürün çeşitliliğimizle ihracatımızı yeni pazarlarla çeşitlendirmeye önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği: Ürün Kalitemizle İhracatımızı Yeni Pazarlarla... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz
    17:35 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Siirt'in Kurtalan ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez gibi farklı etnik gruplara ayrım yapmadıklarını ve birlikte olduklarını belirtti. Yılmaz, terörün sona erdiği ve huzur ortamının egemen olduğu bir ortamda özel sektör yatırımlarının da bölgeye gelmeye başladığını söyledi. Ayrıca, çocuklara iyi eğitim verdiklerini ve mezhep, etnik ve dini ayrımcılığa karşı olduklarını vurguladı.


Advertisement