Elektrik Sobasında 'Yüzde 80 Tasarruflu' Isıtma Kavgası - Son Dakika
Ekonomi

Elektrik Sobasında 'Yüzde 80 Tasarruflu' Isıtma Kavgası

Elektrik Sobasında \'Yüzde 80 Tasarruflu\' Isıtma Kavgası

Vecta Markalı Sobaların Yüzde 80 Enerji Tasarrufu Sağladığı Yönündeki Kampanyaya Ufo'dan Tepki Geldi. Ufo Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdullah Yeşil, Vecta Markalı Sobaların, Moleküler Isı Transferi Sistemiyle Yüzde 80 Enerji Tasarrufu Sağlaması Halinde Ufo'nun Tüm Mal Varlığını Mehmetçik Vakfı'na Bağışlamaya Hazır Olduklarını Belirtti.

20.01.2009 01:37  Güncelleme: 16:27

Vecta markalı sobaların yüzde 80 enerji tasarrufu sağladığı yönündeki kampanyaya UFO’dan tepki geldi. UFO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdullah Yeşil, Vecta markalı sobaların, moleküler ısı transferi sistemiyle yüzde 80 enerji tasarrufu sağlaması halinde UFO’nun tüm mal varlığını Mehmetçik Vakfı’na bağışlamaya hazır olduklarını belirtti.

Vecta CEO’su İsmet Başgül ise akşam saatlerinde yaptığı açıklamayla ürünlerinin sağladığı enerji tasarrufunu kanıtlayan TSE belgelerini açıkladı ve UFO hakkında yasal işlemlerin başlatılacağını duyurdu.

Yüzde 80 tasarruf

Tartışma geçen hafta düzenlenen bir basın toplantısı ile tanıtımı yapılan Vecta markalı sobaların moleküler ısı transferi sistemiyle yüzde 80 enerji tasarrufu sağladığının açıklanmasıyla başladı. Sobanın tanıtım broşüründe, "Gördüğü yüzeyi değil, bulunduğu mekánın tamamını ısıtır. Diğerleri belli bir açıda ve sadece siz önünde durduğunuzda sizi ısıtıp ışıklarının ulaştığı alan kadar yerleri ısıtırken, Vecta mekanın neresinde olursanız olun sizi ısıtır. Çünkü enerjiyi aldığı andan itibaren bulunduğu ortamı ısıtmaya başlar. Kullanılan "Heatpowercell" (Moleküler Isı Transfer Sistemi) sayesinde ısıyı hızlı ve homojen olarak bütün mekána yayabilme yeteneğine sahiptir. Yüzde 80’e varan ekonomi sağlar. Eskiden ödediğiniz faturanın yaklaşık beşte birini ödersiniz" ifadesi bulunuyor.

Mahkemeye gidiyoruz

Akşam saatlerinde bu kez Baytek Isı Teknolojileri A.Ş. CEO’su İsmet Başgül yazılı bir açıklama yaptı. Baygül açıklamasına yapılan testler sonucunda Vecta ürünlerinin sağladığı enerji tasarrufunu kanıtladığını belirttiği TSE belgelerini de ekledi ve konuyu yargıya götüreceklerini söyledi. Baygül’ün açıklaması şöyle: "Bugün bir ısıtıcı firması tarafından yapılan yazılı açıklamada Vecta’nın sağladığı enerji tasarrufu üzerine suçlayıcı ibareler kullanılarak, TSE tarafından yapılan testler sonucunda alınan belgelerin gerçek olmadığı iddia edilmiştir. Baytek olarak, yapılan testler sonucunda Vecta ürünlerinin sağladığı enerji tasarrufunu kanıtlayan TSE belgelerini bilgilerinize sunar, bu konuda yasal işlemlerin başlatılacağını bildiririz"

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Elektrik Sobasında 'Yüzde 80 Tasarruflu' Isıtma Kavgası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement