Erdem Başçı - Banka Hissedarlarına Kar Payı Dağıtılması - Son Dakika
Ekonomi

Erdem Başçı - Banka Hissedarlarına Kar Payı Dağıtılması

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Merkez Bankası Genel Kurulu Erdem Başçı'nıın açıklamaları Oylama yapılması Merkez Bankası Genel Kurulu Merkez Bankası Başkanı Başçı: "(Banka hissedarlarına kar payı dağıtılması) TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu aşamasına kadar yaklaşan çalışmalar oldu ama bir türlü fırsat bulup da TBMM nihai kararı veremedi" "Benim arzum, bir sonraki 5 yıllık dönemde bunun artık temelden halledilmesi" Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Banka hissedarlarının kar payı dağıtımı konusundaki sorunlarına ilişkin, "TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu aşamasına kadar yaklaşan çalışmalar oldu ama bir türlü fırsat bulup da TBMM nihai kararı veremedi.

11.04.2016 19:21

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Merkez Bankası Genel Kurulu

Erdem Başçı'nıın açıklamaları

Oylama yapılması Merkez Bankası Genel Kurulu

Merkez Bankası Başkanı Başçı:

"(Banka hissedarlarına kar payı dağıtılması) TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu aşamasına kadar yaklaşan çalışmalar oldu ama bir türlü fırsat bulup da TBMM nihai kararı veremedi"

"Benim arzum, bir sonraki 5 yıllık dönemde bunun artık temelden halledilmesi"

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Banka hissedarlarının kar payı dağıtımı konusundaki sorunlarına ilişkin, "TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu aşamasına kadar yaklaşan çalışmalar oldu ama bir türlü fırsat bulup da TBMM nihai kararı veremedi. Benim arzum, bir sonraki 5 yıllık dönemde bunun artık temelden halledilmesi." dedi.

Merkez Bankasının 84. Hesap Dönemi Olağan Genel Kurulu, Bankanın İdare Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Başçı'nın ekonomideki genel görünüme ilişkin konuşmasının ardından divan üyeleri seçildi.

Genel Kurul'da söz alan banka hissedarlarından Jale Yazıcıoğlu, Merkez Bankasının kar etmesine karşın kendilerinin bundan faydalanamadığını ifade etti. Yazıcıoğlu, "Bu Genel Kurul'da hakkımızı gözetmenizi, kupon ödemenizde hakkaniyete uygun olarak karar almanızı istiyorum." diye konuştu.

Bir başka hissedar Selahattin Ergüden de Bankanın kendine özgü bir kurum olduğunu belirterek, "Para kazanılacak bir banka değildir. Devletin resmi bir kurumu. 'Sen şu kadar para kazandın, bunun birazını bize ver.' Bu, mantığa ya da hukuka uygun değildir." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından söz alan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, kar payı dağıtımı ile ilgili konuyu en başından beri bildiğini ve söylenenleri "yüreğinde hissederek ve üzülerek" dinlediğini kaydetti.

Bu konuda yapılabilecekler hususunda ciddi bir şekilde çalıştıklarına dikkati çeken Başçı, "TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu aşamasına kadar yaklaşan çalışmalar oldu ama bir türlü fırsat bulup da TBMM nihai kararı veremedi. Benim arzum, bir sonraki 5 yıllık dönemde bunun artık temelden halledilmesi." ifadesini kullandı.

Bu konunun hissedarları üzmesinin yanı sıra Merkez Bankasının gizli ortakları bulunduğu şeklinde yanlış bir algıya da neden olduğunu anlatan Başçı, problemin çözülmesinin herkes açısından iyi olacağını belirtti.

Konuşmaların ardından 2015 yılına ait bilanço kar ve zarar hesabı ile kar dağıtımına ilişkin teklif onaylandı. Banka Meclisi üyeleri ile Denetleme Kurulu da ibra edildi.

Erdem Başçı - Banka Hissedarlarına Kar Payı Dağıtılması
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Erdem Başçı - Banka Hissedarlarına Kar Payı Dağıtılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement