Fazla Çöp Vergisi Ödeyenler Parasını Geri Alabilecek - Son Dakika
Ekonomi

Fazla Çöp Vergisi Ödeyenler Parasını Geri Alabilecek

Fazla Çöp Vergisi Ödeyenler Parasını Geri Alabilecek

Çevre temizlik vergisi ikinci taksit ödemeleri kasım sonunda bitiyor. Fazla çöp vergisi ödeyenler paralarını geri alabilecek.

09.11.2015 16:06  Güncelleme: 17:22

Çevre temizlik vergisi ikinci taksit ödemeleri kasım sonunda sona erecek. Fazla ya da yanlış vergi ödeyenlerin paraları dilekçe karşılığında iade edilebilecek.

"GEREKSİZ YERE ÖDEME YAPILMAZ"

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Gündüz, vatandaşların kullanmadıkları mekanlar için ödeme yaptıklarını, yanlış metrekare beyanından dolayı fazla para ödediklerini söyledi. Gündüz, fazla ödemelerin geri alınabileceğini ve bu ödemelerin gelir ve kurumlar vergisinde gider yazılabileceğini vurguladı. Gündüz, "Bu durumu bilmeyen çok sayıda vatandaş gereksiz yere ödeme yapıyor. Bunun için belediyeye yazılı dilekçe ile başvurulması gerekir. Bir mekan boşsa elektrik ve su sayacı incelemesiyle bu anlaşılır. Bu durumda gereksiz yere ödeme yapılmaz." dedi.

"ÖDEMEDE İNDİRİM YAPILIR"

YMM Gündüz, dilekçe vermeyenlerin ise çevre temizlik vergisi ödemek durumunda kalacağını söyledi. Gündüz, "Danıştay 9. Dairesi'nin 1996/6408 esas numaralı kararıyla yanlış veya fazla ödenen vergiler geri alınabilir. Muaf olmasına rağmen vergi ödeyenler belediyeye dilekçe yazmalıdır. Öte yandan belediyeler 5 yıl içinde almak durumunda oldukları vergiyi tahakkuk ettirmemişse bir daha bunu alamaz. Vatandaşlar ise ödemedikleri vergileri kendi rızalarıyla gidip ödediklerinde pişmanlık hükümleri devreye girer. Böylelikle ödemede indirim yapılır. İşyeri kiracısının temizlik vergisini ev sahibi ödemek durumunda değildir." diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Fazla Çöp Vergisi Ödeyenler Parasını Geri Alabilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement