Amerika Merkez Bankası'nın Faiz Kararı Doları Düşürdü - Son Dakika
Ekonomi

Amerika Merkez Bankası'nın Faiz Kararı Doları Düşürdü

Amerika Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar 2.60 liranın altına geriledi. Uzmanlar, FED'in faiz artırımı konusunda aceleci olmaması nedeniyle doların düştüğünü belirtiyor.

18.03.2015 20:16  Güncelleme: 21:51

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini değiştirmedi, faiz artırıma ilişkin yönlendirmede kullanılan "sabırlı" ifadesini kaldırdı. Amerika Merkez Bankası Başkanı Yellen ise yaptığı basın toplantısında, "Sabırlı sözünü çıkarmamız, sabırsız olacağımız anlamına gelmemeli." şeklinde konuştu.

DOLAR DÜŞTÜ

Amerikan Merkez Bankası'nın 'sabırlı' kelimesini toplantı tutanaklarından çıkardığı haberi duyulur duyulmaz dolar düşmeye başladı. Piyasalarda dolar 2,60'ın altına geriledi. Sonrasında ise 2.57 seviyelerine kadar düştü.

DOLARIN DÜŞME NEDENİ

Amerika Merkez Bankası Başkanı Yellen'in açıklamalarında "sabretmeyeceğiz anlamına gelmez" şeklinde sözleri piyasalarda Amerika Merkez Bankası'nın faiz artırımını bir süre daha öteleyebileceği biçimde okundu. Bu yüzden Amerikan borsaları yükseldi, dolar ise düşmeye başladı.

BUNDAN SONRA DOLAR NE OLUR?

Analistler 2.57 seviyesinin altına gerilemesi durumunda doların 2.52 -.2.54 bölgesine doğru gidiş yaşayacağını tahmin ediyor.

Amerika Merkez Bankası\'nın Faiz Kararı Doları Düşürdü
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Amerika Merkez Bankası'nın Faiz Kararı Doları Düşürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • KILINÇ: SYN ERDOGAN Bİ AYAR DAHA YAPAR RAHAT OLUN 7 10 Yanıtla
  • Bülent Ecevit : dolar düşmesi demek ABD ihracatını artırmak demek bunu iyi anlayın Türk lirası çok büyük develüasyonla karşı karşıya bekle gör 7 Haziran'dan sonra göregöre gelecek 5 8 Yanıtla
  • cCc: doları düşür ayakkabı kutularını doldur doları fırlat ayakkabı kutularını boşalt olay bu 7 6 Yanıtla
  • Metin: 2400 altını görürse düsen petrol fiatiyla birlikte ekonomi icin iyi bir ivme kaznilmis olur.hadi hayirlisi... 5 2 Yanıtla
  • efef: Çok düşmüş helâl size 6 1 Yanıtla
  • Erdal KIRMIZIALTIN : Amerika faizi indirdi bizim merkez bankası yarın yandı... 1 6 Yanıtla
  • ahsen mert: hazıran da mecburen bizim merkez bankası da faız artırımına gıdecektir. baska sansı yok. yabancı yatırımcı amerıkaya kacacaktır. cunku paralarına yüksek faiz almak ıcın. bunun onune gecmek ıcın baska yol yok. 5 1 Yanıtla
  • alpi: kazıgı yedik gene petrol fiyatları 2 ye katlanır ay sonuna 3 2 Yanıtla
  • Kaos: Şimdi fırsat işte alım yapmak için süper oyeeeee 1 1 Yanıtla

Advertisement