Finansal Kaldıraç Oranı Tanımı - Son Dakika
Ekonomi

Finansal Kaldıraç Oranı Tanımı

Finansal kaldıraç oranı finansal okur yazarlıkta değineceğimiz yeni konumuz. Bu yazımızda finansal kaldıraç oranının tanımını yaparak finansal kaldıraç oranlarının yüksek olması durumunda ortaya çıkan senaryonun neler olduğu yine finansal kaldıraç oranının bize neyi gösterdiğini...

07.12.2017 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Finansal kaldıraç oranı finansal okur yazarlıkta değineceğimiz yeni konumuz. Bu yazımızda finansal kaldıraç oranının tanımını yaparak finansal kaldıraç oranlarının yüksek olması durumunda ortaya çıkan senaryonun neler olduğu yine finansal kaldıraç oranının bize neyi gösterdiğini açıklamaya çalışacağız.

Finansal Kaldıraç Oranı Nedir?

finansal kaldıraç oranı kısaca bir şirketteki toplam borçların toplam varlıklara bölünmesi ile bulunan oran olarak tanımlanabilir.

Finansal Kaldıraç Oranı Bize Neyi Gösterir?

Finansal Kaldıraç Oranı  bize bir şirketteki varlıkların ne kadarının borçlanma ile finanse edildiğini gösterir. Bir başka değişle finansal kaldıraç oranı şirketin varlıklarını yüzde kaçının yabancı kaynaklarla karşılandığını açıklar.

Bir Şirketin Kaldıraç Oranının Yüksek Olması Durumu

Bir şirketin kaldıraç oranı yüksek olması şirketin ödeme riskinin arttığını borçlarının anapara taksitleri ve faizlerinin ödenmesinde güçlüklerle karşılaşabileceğini gösterir. Buna karşılık yabancı kaynak kullanımı bir yandan da öz sermaye karlılığının artmasıyla sonuçlanıyorsa bu gelişme olumlu bir gelişme olarak yorumlanabilir.

Finansal Kaldıraçta Karlılık

Finansal piyasalarda kullanılan kaldıraç oranı da benzer niteliktedir finansal piyasalarda kaldıraçlı işlem yapan yatırımcıların kaldıraç oranını yüksek olması düşük teminat ile karlılık elde edebilme olanağı sağlamakla birlikte risk göstergesi olarak düşünülmelidir.

Diğer finansal okur yazarlık terimleri ve tanımları ile ilgili bilgilendirmelereulaşabilirsiniz.

Kaynak: Kucukisletmeler.com

Son Dakika Ekonomi Finansal Kaldıraç Oranı Tanımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement