Firmalar Yazılım İhtiyaçlarını Tedarik Ederken Nelere Dikkat Etmeli? - Son Dakika
Ekonomi

Firmalar Yazılım İhtiyaçlarını Tedarik Ederken Nelere Dikkat Etmeli?

Bicentrix / Yönetici Ortak Onur Önder, firmaların yazılım ihtiyaçlarını tedarik ederken nelere dikkat etmeleri gerektiğini Wise TV'ye anlattı.

10.01.2016 02:29

Bicentrix/ Yönetici Ortak Onur Önder, firmaların yazılım ihtiyaçlarını tedarik ederken nelere dikkat etmeleri gerektiğini Wise TV'ye anlattı.

Yazılım ihtiyaçlarının ortaya çıkma sebebinin firmaların işlerinde yaşadığı sorunlar olduğuna dikkat çeken Önder: "Aslında bunu doktor hasta ilişkisine benzetebiliriz. Yazılım işlerinde ve aslında teknoloji alanında konumlandırdığımız projelerde bizim öncelikle müşterinin ne tür bir yazılıma ihtiyacı olduğunu ve nasıl bir çözüm aradığını bulmamız lazım. Bizim aslında en önemli ve kayda değer bulduğumuz iş bu. Bundan sonraki süreç ise analizler ve ürünün geliştirilmesi alanındaki süreçler. O yüzden bu hasta doktor ilişkisi açısından değerlendirirsek firmaların öncelikle sorunlarının ne olduğunu ve nasıl üstesinden gelmeleri gerektiğini bulmaları gerekiyor. Birkaç tane kriter var bu tarz yazılım çözümlerini konumlandırırken ve müşteriler tarafını seçerken. Bunlardan birincisi; kesinlikle daha önce bu soruyu çözmüş bir iş ortağıyla çalışmanız lazım, ikincisi; çalıştığı yerlerde belirli başarı hikayeleri yakalamış iş ortakları ile çalışmaları lazım, üçüncüsü de bizi coğrafyamızda birçok sorun yaşadığımız ve müşterilerimizden de gördüğümüz problem fiyat ve performans. Bir şeyin satılabilir olmasından ziyade satın alındığı süre zarfında sizin sorunlarınızın ne kadarını çözdüğüne değer veriyoruz. O yüzden üçüncü kriter sadece fiyat altında değil, fiyat ve performans adı altında olmalı. İyi bir analiz ve iyi bir projelendirme sonrasında müşteriler tüm yazılım ihtiyaçlarını karşılayabilir. Piyasada birçok yazılım, birçok iş ortağı var ve bunu sağlayan birçok tedarikçi var. Önemli olan marka veya tedarikçinin kim olduğundan ziyade biraz önce bahsettiğim 3 kriteri baz alarak konumlandırılacak çözümlerde müşteriler projelerinde başarıya ulaşacaklardır" şeklinde konuştu.

Firmalar Yazılım İhtiyaçlarını Tedarik Ederken Nelere Dikkat Etmeli?
Kaynak: Wise.tv

Son Dakika Ekonomi Firmalar Yazılım İhtiyaçlarını Tedarik Ederken Nelere Dikkat Etmeli? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement