Fransa'dan Bütün Dünyaya Panama Çağrısı - Son Dakika
Ekonomi

Fransa'dan Bütün Dünyaya Panama Çağrısı

Fransa\'dan Bütün Dünyaya Panama Çağrısı

Bütün dünyada adeta deprem etkisi yaratan Panama Belgeleri gündemdeki sıcaklığını korumaya devam ediyor.

06.04.2016 10:36

Bütün dünyada adeta deprem etkisi yaratan Panama Belgeleri gündemdeki sıcaklığını korumaya devam ediyor. Olayla ilgili bugüne kadar verilen en sert tepki ise Fransa'dan geldi. Fransa Maliye Bakanı Michel Sapin Europe 1 radyosuna yaptığı açıklamada bütün OECD ülkelerini Panama'yı kara listeye almaya davet etti.

Sapin yaptığı açıklamada, "OECD ülkelerinin Fransa ile aynı kararda buluşmasını ve Panama'yı kara listeye almalarını istiyorum" açıklamasında bulundu.

Öte yandan futbol dünyası da Panama Belgeleri'nden nasibini aldı. FIFA Başkanı Gianni İnfantino ve UEFA, off-shore şirketleri üzerinden vergi kaçakçılığı ve kara para aklama gibi yasa dışı eylemlerin yer aldığı Panama belgelerine adlarının karıştığı iddialarını yalanladı.

UEFA, "Cross Trading" adlı off-shore şirketiyle yapılan yayın hakları anlaşmasında usulsüzlük yapıldığı iddialarını reddetti. Infantino ise şirketle kişisel hiçbir temasının bulunmadığını duyurdu.

Infantino, yaptığı yazılı açıklamada, "Kişisel olarak Cross Trading ile ve şirket sahipleriyle hiç temas kurmadım. UEFA'nın ve benim yanlış bir şey yaptığını gösteren bir kanıt yok" ifadelerini kullandı.

UEFA'nın Cross Trading adlı off-shore şirketiyle 2006 yılında yaptığı yayın hakları anlaşmasında, FIFA Başkanı Infantino'nun da imzasının bulunduğu öne sürülmüştü. Panama belgeleri arasında yer alan bir UEFA Şampiyonlar Ligi yayın hakları anlaşmasında, o dönem UEFA'da yönetici olarak çalışan Infantino'nun da imzasının olduğu iddia ediliyor

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Ekonomi Fransa'dan Bütün Dünyaya Panama Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement